Drottning Elizabeth i sorg – släkting död

Den brittiska kungafamiljen är i sorg. Familjemedlemmen Elizabeth Anson har gått bort.

Drottning Elizabeth har fått uppleva mycken sorg i sitt långa liv. Hennes bana på tronen inleddes med en tragedi, när hennes pappa kung George avled i lungcancer endast 56 år gammal. Sedan dess har den plikttrogna Elizabeth fått uppleva flera omskakande dödsfall.

Nu får 94-åringen återigen klä sig i begravningssvart.

Drottning Elizabeth i sorg – familjemedlem död

Lady Elizabeth och drottning Elizabeth.

Lady Elizabeth var en väldigt uppskattad släkting för den brittiska kungafamiljen.

TT

Den här gången har Elizabeth förlorat sin kusin, lady Elizabeth Anson. Lady Elizabeth gick bort på söndagsmorgonen vid 79 års ålder, rapporteras det i brittisk press. Hon var omgiven av sin familj när hon till slut somnade in.

Det var Lady Elizabeths arbetsgivare Party Planners som var först med att bekräfta bortgången.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Margaretha åkte på bakslag på sin födelsedag – trista stunden

"Party Planners är ledsna över att behöva meddela att Lady Elizabeth Anson har gått bort. Alla kondoleanser kan skickas till oss, så ska vi se till att familjen får läsa allt", skriver Party Planners i sitt uttalande

Lady Elizabeth var inte bara en nära vän till drottningen och en älskad släkting – hon var också en viktig medarbetare. Lady Elizabeth arbetade nämligen som drottningens festfixare.

Elizabeth Anson hade samarbetat med drottningen sedan 60-talet

Det var ett ansvar hon tog på sig redan på 1960-talet – och sedan skötte med den äran. Elizabeth var väldigt nöjd med sin kusins insatser, och då ska man veta att drottningen inte är en lättimponerad kvinna.

Det kunde Lady Elizabeth själv vittna om.

– Drottningen är en väldigt noggrann värd. Hon inspekterar varenda bordsplacering, varenda blomma, varenda gästrum och väljer alltid sin egen meny. Vi kan alla lära oss av detta, sa Elizabeth Anson själv i en intervju.

I brittisk press beskriver man detta som en svår stund för Elizabeth. Man menar att drottningen och hennes kusin verkligen uppskattade varandras sällskap, även utanför de rent professionella förehavandena.

LÄS OCKSÅ: Nya bilderna på prinsessan Estelle väcker uppståndelse