Drottning Elizabeth kastar ut mannen

Drottning Elizabeth kastar ut mannen

Drottning Elizabeth har fattat ett beslut. Mannen som visade sig vara en storsvindlare får inte vara med längre.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

Drottning Elizabeth är en kvinna som värnar om det brittiska kungahusets integritet. Hon om någon vet betydelsen av den brittiska kronans utmärkelser – vad det innebär att bära kungahusets riddarorden.

Under hennes tid som regent har hon behövt ta tillbaka utmärkelser vid ett flertal tillfällen. Nu har ännu en person slängts ut ur gemenskapen – och bakom Elizabeths beslut finns en mörk historia.

Drottning Elizabeth kastar ut mannen

Iain Shepherd var en gång en uppburen medlem av den brittiska flottan. Han tjänstgjorde i sammanlagt 21 år och var en prisad veteran från Falklandskriget. 2015 fick han en OBE från kronan som belöning.

Men nu, fem år senare, har samme Iain blivit dömd till tre år och åtta månader i fängelse. Det har nämligen uppdagats att Iain försnillat över 600 000 kronor – från sin egen styvson!

Iain förfalskade sin dåvarande hustruns signatur för att kunna lägga vantarna på ett arv som tillkommit styvsonen efter att hans pappa avlidit. Detta avslöjades, och numera är Iain en av de mest utskällda männen i Portsmouth.

"Drottningen har beordrat att beslutet att Iain Cochrane Shepherd skulle tilldelas riddarorden i det brittiska imperiet, som fattades 13 juni 2015, ska annulleras i efterhand och att hans namn ska strykas från ordens register", skriver det brittiska hovet i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Nya bilden på Elizabeth väcker chock och oro

"Han är fullständigt vidrig – ord kan inte beskriva"

Iain Shepherd.

Iain Shepherd och familjen han grundlurade.

Iains exfru Mary står helt bakom beslutet. Hon är, av naturliga skäl, fortfarande rasande på sin före detta make och livskamrat.

– Jag är överlycklig över att han har blivit av med titeln. Han borde aldrig ha fått den till att börja med, för han var en bankrutt lögnare och fuskare, säger Mary till lokalpressen.

– Han är fullständigt vidrig. Det han har gjort kan inte beskrivas med ord. Han är en hjärtlös, själlös sociopat. Han står för det lägsta av det lägsta och förtjänar att sitta i fängelse.

LÄS OCKSÅ: Märtha Louise avslöjar sanningen om Ari Behns död