Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

95-åriga drottning Elizabeth ställer in – igen: Sjuk i tio dagar

28 feb, 2022, 16:15 
Drottning Elizabeth
Oron bubblar under ytan: Drottning Elizabeth är skör – och dessutom sjuk i covid. Och i dag kom beskedet att hon ställer in igen.
Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Det skulle ha blivit hennes officiella återkomst, efter alla sorger och vedermödor och en envis covid:

Men av den stora mottagningen med 500 gäster som skulle ha ägt rum på Windsor Castle på onsdag blir det nu inget. Det brittiska hovet meddelar att drottningen ställer in. Hela evenemanget är avblåst.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth fotograferad den 16 februari, fyra dagar innan hon blev sjuk.

Om hennes covid – som ska vara lindrig men som inte verkar vilja släppa taget – har med detta beslut att göra är inte känt. Men den här sortens besked får alla att oroa sig. Drottningen är 95 år och skör.

Annons

Ingenting har dock sagts om den officiella anledningen till att den stora diplomatmottagningen stoppas, men det är ändå högst sannolikt att det framför allt handlar om kriget i Ukraina och det oerhört dramatiska världsläget.

Beslutet är fattat i samråd med det brittiska utrikesdepartementet, meddelar det brittiska hovet.

Drottning Elizabeths möte med Vladimir Putin

Under sina 70 år som drottning har snart 96-åriga Elizabeth sett 14 brittiska premiärministrar komma och gå, och hon har skärskådat de flesta av världens mäktiga statsmän på mycket nära håll.

Som den farligt oberäknelige Vladimir Putin, 69.

Vladimir Putin Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth med Putin år 2003. Den gången var han den första ryska ledaren som avlagt statsbesök i Storbritannien på 129 år.

Nästa uppdrag för drottningen äger rum om två veckor, när Förenade Samväldet uppmärksammas i Westminster Abbey, och sedan väntar tacksägelsegudstjänsten för hennes Philip den 29 mars, nästan på dagen ett år efter hans död. Återstår att se om hon är tillräckligt stark för att närvara då.

Foto: TT.

Annons