Drottning Elizabeths beslut för Meghan och Harry – redo att sträcka ut ett hand

Drottning Elizabeths beslut för Meghan och Harry – redo att sträcka ut ett hand

Meghan och Harry har varit i hetluften ända sedan de lämnade det brittiska kungahuset. Men nu verkar det som att drottning Elizabeth är beredd att bortse från alla påhopp.

4 snackisar efter skandalintervjun med Harry & Meghan
Slå på ljud

Sedan Meghan Markles och prins Harrys sorti ur det brittiska kungahuset har sprickorna varit påtagliga mellan kungafamiljen och hertiginnan och hertigen av Sussex.

De frånsade sig alla kungliga plikter och tog sitt pick och pack och flyttade till Kalifornien. Men om det vore allt hade relationen mellan Harry och sin "forna" familj troligtvis sett betydligt bättre ut.

På grund av Meghans och Harrys upprepade uttalanden har Harry glidit allt längre ifrån kungafamiljen.

Men nu verkar det som att drottning Elizabeth är redo att förlåta.

Drottning Elizabeth redo att förlåta Harry och Meghan

Den omtalade intervjun med Oprah Winfrey blev startskottet för den stora klyftan som bildats mellan Kalifornien-makarna och drottningen. Paret påstod bland annat att de hade upplevt rasism i den brittiska kungafamiljen, vilket skapade rubriker världen över.

Sedan dess har det pågått i samma spår. Men nu verkar det som att drottning Elizabeth inte är särskilt långsiktig, utan är redo att sträcka ut en hand och försonas med sitt barnbarn Harry och Meghan.

Nästa år har drottningen suttit 70 (!) år på tronen, och varje tioårsjubileum firas traditionsenligt med en medalj, förra gången var det diamantmedaljen, denna gång jubilerar hon platinum.

Drottning Elizabeth delar då även ut medaljer till flera familjemedlemmar, även de som aldrig haft några officiella kungliga engagemang räknas in, och enligt tidningen Marie Claire finns Harry och Meghan med på listan.

Men även om så är fallet i dagsläget, vet ingen vad som kan väntas komma.

Harry avslöjar allt om brittiska kungahuset i självbiografin

Samtidigt som 70-årsjubileet nästa år släpper Harry sin självbiografi, där det sägs att han kommer "avslöja allt". Vad det nu innebär, och hur det kommer påverka det brittiska kungahuset återstår att se.

Men det finns en stor risk att drottning Elizabeths känslor gentemot Meghan och Harry kan ta en tvär vändning vilken dag som helst.

Foto: TT

LÄS MER: Drottning Elizabeths beslut: ”Meghan portas från familjefesten”

LÄS MER: Det stora tiarabråket: Nu kommer sanningen om Meghan fram

LÄS MER: Meghan och Harrys plan – vill försonas med drottning Elizabeth genom Lilibet