Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan och Harrys plan – vill försonas med drottning Elizabeth genom Lilibet

05 sep, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Stämningen mellan Meghan och Harry och det brittiska kungahuset har minst sagt varit tryckt det senaste året. Nu vill hertigparet försonas med drottning Elizabeth – med hjälp av dottern Lilibet.

Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Meghan och Harry har flera gånger uttalat sig om drottning Elizabeth och de övriga brittiska kungligheterna i negativa aspekter.

Sedan de gjorde sorti ur kungahuset och lämnade England har klyftan mellan hertigparet och kungahuset därför växt sig allt större.

Men nu hoppas Meghan och Harry att deras fyra månader gamla dotter ska vara en öppning till försoning.

Meghan och Harrys förslag – vill träffa drottning Elizabeth

Lilibet Diana, som har fått sitt namn efter drottningen och prinsessan Diana, föddes i juni i år och ännu har hon inte fått träffa sin farfarsmor.
Meghan och Harry vill därför träffa drottning Elizabeth inom de närmsta veckorna, om hon går med på det, skriver brittiska tidningen The Sun.

Hertigparet har erbjudit sig att flyga till Storbritannien för att träffa Harrys familj. Det blir i så fall första gången Meghan befinner sig på engelsk mark sedan mars 2020, då de lämnade kungahuset.

Annons

De finns även planer på att Lilibet ska döpas på Windsor slott, i kretsen av kungafamiljen.

Drottningen Elizabeths chock över Meghans fräckhet

Men förslaget har inte mottagits med glädje, snarare med chock. Enligt The Sun är drottningens ledande personal förbluffade.

”Harry och Meghan har gett det här erbjudandet men många är chockade av själva fräckheten i det. De vill kanske genuint träffa drottningen, men det är hisnande med tanke på vad de låtit henne gå igenom i år”, säger en källa till tidningen.

I intervjun med Oprah Winfrey anklagade Meghan medlemmar i kungafamiljen för bland annat rasism och att de avfärdat hennes psykiska ohälsa.

”Drottningen tycker fortfarande mycket om Harry och vill gärna träffa Lilibet och hennes bror Archie. Men hovmän är överraskade av förslaget, särskilt från Meghan, efter allt som hänt”.

Elizabeth har ännu inte svarat på förslaget.

Annons

Brittiska kungahusets diskussion – bjuda in till jul, eller inte?

På Buckingham palace diskuteras det även om Meghan och Harry ska bjudas in till att fira jul eller inte, eftersom de tackade nej i fjol.

När prins Philip gick bort så var det endast Harry som närvarade vid sin farfars begravning, Meghan stannade hemma i Kalifornien, likaså när en staty av Harrys mamma, prinsessan Diana, skulle avtäcktas.

Foto: TT

Annons