Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths julfirande hotas – beväpnad man inne på slottsområdet

25 dec, 2021, 16:21 
AvIndra Nordemar

Mitt under drottning Elizabeths julfirande på Windsor Castle tog sig en beväpnad man in på slottsområdet.

Annons
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!Brand logo
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!

Drottning Elizabeth, 95, håller hårt i sina traditioner och julfirandet är inget undantag.

I år ser det däremot något annorlunda ut. I och med Omikron-varianten som snabbt sprids i Storbritannien har drottningen valt att flytta firandet från slottet Sandringham i Norfolk till slottet Windsor.

– Beslutet var personligt och togs efter noga övervägande, och återspeglar en försiktig inställning, har en källa sagt till tidningen The Mirror.

Men under dagens tillställning hände något obehagligt.

Beväpnad man gripen vid slottet Windsor

Enligt Sky News har en beväpnad man tagit sig in på slottsområdet. När mannen, som är 19 år fyllda, tog sig in på ägorna ska larmen ha triggats direkt och han hann därför inte ta sig in i någon byggnad.

– Mannen har blivit gripen misstänkt för olaga intrång och för vapeninnehav, han är nu frihetsberövad, säger Rebecca Mears, chefsinspektör vid polisen, till tidningen.

Drottning Elizabeths annorlunda jul

Drottningen har kämpat med sin hälsa den senaste tiden och därför beslutade hon att ha ett mindre julfirande än andra år. Kungligheterna får dela upp sina besök på slottet under dagen, det är därför oklart vilka som befann sig på Windsor när den beväpnade mannen tog sig in.

Lyckligtvis kom ingen till skada! Men det måsta vara tufft för drottningen, det är ju även hennes första jul utan sin käraste prins Philip. Förhoppningsvis får den brittiska kungafamiljen en fridfull jul trots allt.

Foto: TT

Annons