Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Silvia 78 år: Firas med hemligt party – se bilderna här!

23 dec, 2021, 20:30 
AvIndra Nordemar

Drottning Silvia har haft en heldag av firande på sin födelsedag. Och ännu är det inte slut, nu ställer familjen till med fest!

Annons
7 saker du inte visste om drottning SilviaBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Silvia

I dag är det inte bara dan före dopparedan, det är även vår drottning Silvias födelsedag! 78 jordsnurr, och det ska så klart firas!

Redan tidigt på dagen blev hon uppvaktad av kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. Även barnbarnen var med för att gratta sin mormor på födelsedagen. Däremot saknades Chris O'Neill, och inte heller prins Carl Philip eller prinsessan Sofia syntes till...

Drottning Silvia hyllas med kunglig konsert

Efter morgonfirandet åkte Victoria och Madeleine vidare, troligtvis till sina respektive hem för fix inför kvällens galej.

Kungaparet fortsatte däremot. De begav sig till Drottningholms slottskyrka där den traditionsenliga föreställningen hölls i drottningens ära. Det var runt 16-tiden på eftermiddagen som drygt 50 inbjudna gäster var på plats i kyrkan för att ta del av konserten som pågick runt en timme.

Hemliga festen för drottning Silvia på födelsedagen

Men firandet tog inte slut där! Nej, faktum är att kungafamiljen just nu har en hemlig tillställning – en middag på slottet med nära och kära!

Annons

Det är på Drottningholm, kungaparets privata residens, som de andra kungligheterna nu har anlänt för drottningens födelsedag.

Victoria, Daniel, Estelle och Oscar var de första att anlända. I en blå minibuss, körandes av en okänd person, kom de inrullandes strax efter 18. Kort därefter kom även Madeleine, och nu med Chris vid sin sida! Madeleine agerade chaufför och Chris i passagerarsätet.

Victoria, Daniel, Estelle och Oscar anländer till slottet!
Chris vändning! Nu är han med och firar vår drottning.
Annons
Madeleine körde bilen, som parkeras av hovets personal.
Vackra Drottningholms slott!
Annons

Kungafamiljens julplaner: "Firar delar av julhelgen tillsammans"

Men huruvida Carl Philip och Sofia dykt upp är ennu en gåta. Till synes lyser de fortsatt med sin frånvaro.

Dock är det ju en stor dag även i morgon! Alla småttingar ser troligtvis väldigt mycket fram emot julafton, som för många barn är årets höjdpunkt. Och förhoppningsvis får hela kungafamiljen tillfälle att samlas, även om de har planer på varsitt håll!

– Nu har det privata julfirandet börjat även för kungafamiljen och därför ger hovet ingen mer information om hur de firar julen mer än att familjen firar delar av julhelgen tillsammans, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Foto: Ola Axman, TT

Annons