Drottning Elizabeths markering – utelämnar Harry och Meghan

drottning elizabeth meghan markle prins harry

TT
Drottning Elizabeth lyfte fram William och Kate i sitt jultal, men utelämnade Harry och Meghan.
503 Service Unavailable

Under talets gång visades montage med videomaterial från när medlemmar ur kungafamiljen var ute på uppdrag i landet, vi fick bland annat se William och Kate samt Charles och Camilla besöka sjukhus, ambulanspersonal och ta del av sjukvårspersonalens arbete via digitala möten.

Men det var två personer vars frånvaro väckte uppmärksamhet. Det handlar om Harry och Meghan, som varken nämndes eller var med på några av bilderna som visades upp under talet.

Meghan markle harry prins

Meghan och Harry lämnade kungahuset i början av 2020.

TT

Det här är andra året på raken de utesluts från drottningens jultal, då hon förra året uppmärksammade de övriga i kungafamiljen med hjälp av inramade foton på skrivbordet. I år var de fysiska fotona borttagna, alla utom ett av prins Philip. Men inte heller digitalt fick Harry och Meghan vara en del av drottningens jultal.

Drottning Elizabeth är känd för att sätta sin plikt som drottning i första rummet, och just plikten var något hon uppmärksammade i sitt tal.

– I November uppmärksammade vi en annan hjälte, även om vi inte ens vet hans namn. Alla som går in i Westminster Abbey måste gå runt hans sista viloplats och hylla denna anonyma soldat från första världskriget. Den anonyma soldaten var inte exceptionell, och det är det som är poängen. Han representerar miljontals som honom, som genom historien har satt andras liv framför sina egna, och fortsätter göra så idag, sa Elizabeth i talet.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Kritiserats för valet med Archie

Harry och Meghan fick nyligen utstå kritik på grund av sitt val av julfoto med sonen Archie.

En användare gick så långt som att börja ge råd om vad Archie behöver för aktiviteter om dagarna. ”Det här barnet behöver social interaktion med andra barn och att komma bort från sin bubbla för att leva ett normalt liv! Tänk på hans famtida välmående, herrejösses!” skriver personen i en kommentar.