Drottning Elizabeths oväntade reaktion på Meghans utspel för Oprah

Drottning Elizabeths oväntade reaktion på Meghans utspel för Oprah

Så här har drottning Elizabeth reagerat på intervjun som skakar om den brittiska kungafamiljen.
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry höll inte tillbaka i sin stora intervju med Oprah Winfrey. Milt uttryckt.

Prinsparet berättade hjärtskärande ärligt om varför de valde att lämna den brittiska kungafamiljen. Det var en intervju som målade upp en allt annan än smickrande bild av drottning Elizabeths stora familjeklan.

Så reagerar drottning Elizabeth på Meghan Markles och prins Harrys intervju

Avslöjandet som rört om allra mest handlar om Meghans och Harrys son Archie.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, säger Meghan i intervjun med Oprah.

Nu väntar alla på hovets replik.

– Drottningen tittade inte live men drottningen kommer att få höra om det till frukost och det finns saker som måste hanteras. Specifikt detta att familjen ska ha ställt frågor kring Archies hudfärg, säger Richard Gaisford, reporter på Good Morning Britain.

– Drottningen blev inte alls kritiserad under intervjun. Det står klart att Harry fortfarande tycker mycket om och har stor respekt för sin farmor. De pratade om hur varmt välkomnad Meghan blev i familjen.

"Varför stöttade man inte Meghan?"

Däremot var Meghan väldigt kritisk mot kungafamiljen som helhet. Hon berättade att hon drabbats av självmordstankar på grund av all negativ press som hennes nya roll medförde.

– Jag ville inte leva helt enkelt. Och det var en väldigt tydlig och verklig och skrämmande ständig tanke. Och jag minns hur Harry bara höll om mig. Jag sa att jag behövde åka någonstans för att få hjälp. Jag sa: 'Jag har aldrig känt så här tidigare och jag måste söka hjälp'. Och jag fick höra att jag inte kunde det, det vore inte bra för kungafamiljen, säger Meghan.

Richard Gaisford igen:

– Det kommer man också att behöva svara på. Varför stöttade man henne inte?

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag