Drottning Elizabeths soldat död – blev bara 18 år

Drottning Elizabeths soldat död – blev bara 18 år

Sorgliga nyheter kablades ut från Storbritannien.

Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”
1:43

Efter reklamen: Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

(1:43)

Slå på ljud

Drottning Elizabeth förklarades död torsdagen den 8 september. Drygt två veckor senare begravdes hon efter en stor och värdig ceremoni. All evenemang ställdes in den helgen och måndagen då hon begravdes blev en röd dag så att alla medborgare kan få vinka adjö till en nationalhjälte som lyckats ena landet i smått ofattbara 70 år!

Ceremonin, som inleddes vid 11.00 svensk tid, omgärdades av stor säkerhetspådrag. Militär kallades in med bland annat prickskyttar. Enligt engelska medier närvarade drygt 10 000 poliser för att säkra evenemanget.

När kistan färdades till sista vilan så omringades den av hundratals soldater som såg till att ingen utomstående kom i närheten.

Stora förändringar i brittiska kungafamiljen – gör om helt efter Elizabeths död

Nu rapporterar The Guardian att en av soldaterna, är död. Det handlar om Jack Burnell-Williams, 18 år, som var även känd i den brittiska kungafamiljen. Han tjänstgjorde i Household Cavalry.

Drottning Elizabeths soldat död – blev bara 18 år

Brittiska armén bekräftade under onsdagen förra veckan att 18-åringen hittades död i en barack. Dödsorsaken är ännu inte fastställd.

"Det är med stor sorg vi kan bekräfta att Jack Burnell-Williams dog den 28 september 2022 i Hyde Park-området. Våra tankar går till soldatens familj och vänner i denna svåra tid. Vi ber samtidigt om att respektera familjens integritet i denna svåra stund", står det i ett uttalande.

The Guardian skriver vidare att Williams familj hade en tät relation med varandra. Pappa, Dan Burnell, hade delat en bild dagar efter drottningens begravning för att skryta om sin son.

"Min son utför sin plikt för drottningen på hennes sista resa. Så stolt över dig, Jack Williams. Hälsningar, en mycket stolt far", hade pappa Dan skrivit.

I helgen delade familjen med sig av ett känslosamt inlägg där de försöker beskriva sorgen. På sociala medier skrev de:

– Jag trodde aldrig att jag skulle behöva säga det här, men vi som familj är förkrossade över vår underbara Jacks hastiga bortgång", skrev mamma Laura enligt The Independent.

Jack Burnell-Williams blev 18 år gammal.

Meghans och Harrys motstridiga beslut avslöjas på bild – anställer dömde mannen

Drottning Elizabeths dödsorsak avslöjad – det hände egentligen