Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths svenska släkting Tim Vesterberg i hjärtekrossande sorg

04 okt, 2022, 05:00 
Drottning Elizabeths svenska släkting Tim Vesterberg i hjärtekrossande sorg
Foto: TT/Skärmdump BBC

Kunde inte fira den viktiga dagen som väntat...

Annons
Elizabeth begravs i London – britternas sorgBrand logo
Elizabeth begravs i London – britternas sorg

Tim Vesterberg, eller Timothy som brittiska medier kallar svensken, blev utsedd till "The swedish hunk" när han blev en del av brittiska kungafamiljen när han gifte in sig i familjen.

Det var tidig höst 2020, närmare bestämt 10 september som Flora Ogilvy sa ja till Tim Vesterberg vid ett coronaanpassat litet bröllop i Chapel Royal på St James's Palace. På plats var närmaste familjen, fler kunde inte närvara med tanke på den fullständigt brinnande pandemin, det skriver Hello Magazine.

Lite mer än ett år senare, den 26 september 2021, slog de äkta makarna på stort och ställde till med den stora bröllopsfesten med fler gäster än föräldrar och syskon. Några av namnen på gästlistan var prins Edward och Gabriella Windsor, också dem kungligheter med släktband till drottning Elizabeth.

Annons

Bröllopsdagarna täcktes av sorg

Det var ju trots allt den 8 september som brittiska folket och världen förlorade en drottning med stort inflytande. Dagen som Elizabeths gick bort var också två dagar innan Tim och Floras bröllopsdag. Något som såklart är mycket förkrossande för paret.

Det fanns troligtvis väldigt lite utrymme att fira bröllopsdagen då en hel apparat sattes igång för samtliga brittiska kungligheter.

Träffades när Tim flyttade till London

Tim var tidigare hemmavarande i Sverige. Sundbyberg–sonen föddes 1993 och spelade hockey i ungdomslag tills han bestämde sig för att byta kärriärsriktning och flytta till London.

Väl i England började Vesterberg jobba som fondförvaltare i Londons finansvärld och det var också då han träffade kungligheten Flora Ogillvy.

Vi hoppas att Timothy och Flora får fler årsdagar med lite bättre förutsättningar!

Foto: TT / Skärmdump BBC

Annons