Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanningen om svenske Tim, 29 – så blev han Elizabeths släkting

21 sep, 2022, 12:30 
Foto: TT/Shutterstock

Tim Vesterberg har en lite annorlunda vardag. Svensken är gift med en brittisk kunglighet!

Annons
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en sonBrand logo
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en son

Drottning Elizabeths begravning ägde rum i måndags. Runt 2000 gäster var tilldelade sittplatser i gigantiska kyrkan Westminster Abbey i London.

En av de ärofyllda gästerna på plats var svenska Tim Vesterberg, 29 år.

Men hur hamnade han där?

Så blev Tim Vesterberg en del av brittiska kungafamiljen

Tim har hittat kärleken i brittiska kungligheten Flora Ogilvy som är brylling till prins Harry och prins William samt 56:a i tronföljden.

Tim Vesterberg flyttade för några år sedan till London för att arbeta som fondförvaltare i Londons finansvärld.

Bakom sig hade han en stabil hockeykarriär i det svenska ungdomslandslaget. Tim är född 1993 och uppväxt i Sundbyberg i Stockholm.

När Tim hade flyttat till London träffade han Flora Ogilvy som råkar vara barnbarn till Elizabeths kusin prinsessan Alexandra. Flora är därmed en avlägsen släkting till brittiska kungafamiljen.

Annons

Det uppstod kärlek mellan Tim och Flora och de två gifte sig i början av hösten 2020. Flora Ogilvy blev Flora Vesterberg i början av september för två år sedan.

Tim blev en liten snackis i brittisk press. Daily Mail började kalla honom för ”Swedish sports hunk”. Vilket härligt smeknamn!

På bröllopsbilderna ser vi Tim med sina föräldrar Carina Vesterberg och Patrik Vesterberg till vänster, intill Flora står hennes föräldrar Julia Ogilvy och James Ogilvy.

På bröllopsbilderna ser vi Tim med sina föräldrar Carina Vesterberg och Patrik Vesterberg till vänster, intill Flora står hennes föräldrar Julia Ogilvy och James Ogilvy.
Ett nygift par med sina stolta föräldrar! Foto: TT/

– Timothy och jag vigdes privat i Chapel Royal på St James’s Palace. Vi är så lyckliga och ser fram emot att få fira nästa år! har Flora Vesterberg uttalat sig efter bröllopet.

Just det! Tim blev alltså Timothy i samma veva som nya livet i kungliga kretsar började. Kanske ansågs mer passande?

Varför var Tim med på Elizabeths begravning?

Timothy fick alltså vänja sig vid offentliga kungliga sammanhang. I måndags gick han in i den enorma kyrkan Westminster Abbey tillsammans med sin fru Flora och resten av Elisabeths släktingar.

Det är alltså genom giftermålet med Flora som han nu är en del av Elizabeths familj och därför var ett självklart sällskap i kyrkan under måndagen.

Foto: TT/ Shutterstock

Annons