Drottning Elizabeths ursäkt efter prins Philips bilolycka

Drottning Elizabeth i bil
Nu har drottning Elizabeth skickat ett meddelande via sin väninna till en av kvinnorna som var inblandad i bilolyckan med prins Philip.
Annons

Det har snart gått en vecka sedan prins Philip krockade med en annan personbil i närheten av Sandringham. I den färdades passageraren Emma Fairweather, 46, tillsammans med sin väninna och hennes nio månader gamla baby.

Annons
Glassplitter från bilkraschen.
Glassplitter från bilkraschen.

Trots den dramatiska kraschen kom alla lindrigt undan, till och med den lilla babyn! Emma bröt ena handleden och för tidningen the Daily Mirror berättar hon att drottningens väninna, Mary Morrison, 81, har lämnat ett röstmeddelande på hennes telefon.

Tvåbarnsmamman Emma bröt handleden i olyckan.
Tvåbarnsmamman Emma bröt sin handled under olyckan.

– Hej, jag ringer från Sandringham House. Drottningen har bett mig att kontakta dig och hon skickar sina varmaste hälsningar till dig och hennes majestät är väldigt mån om att få veta hur du mår och hon hoppas att allting går som förväntat, sa hon och fortsatte:

– Vi tänker på dig väldigt mycket här på Sandringham och jag ska försöka komma i kontakt med dig ett senare datum.

Att drottningen valde just Mary Morrison att framföra meddelandet beror på att hon är nära vän till Elizabeth och att hon värderar hennes råd väldigt högt, berättar en källa från kungahuset.

Ingen ursäkt från Philip

Emma Fairweather berättar att hon tidigare hade känt sig ignorerad av kungafamiljen innan telefonsamtalet. Även om hon uppskattar att drottningen försökt kontakta henne via sin personal, önskar hon ändå att det var prins Philip som hade ringt telefonsamtalet.

– Det var fint av drottningen att be hennes anställda att framföra sin hälsning till mig, men hon var ju inte inblandad i olyckan.

Prins Philip krockade.
Prins Philip ska ha blivit bländad av solen och missade Kian som kom åkandes mot korsningen.

– Det skulle betyda så mycket för mig om prins Philip hade bett om ursäkt men jag har ingen aning om han ens är ledsen för det som hände.

I en exklusiv tv-intervju med This Morning får vi dock veta att prinsen försökte prata med Emma i samband med olyckan men att han ska ha fått rådet att inte göra det.

Läs mer:

Foto: TT och IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Drottning Elizabeths ursäkt efter prins Philips bilolycka”

 1. ananas skriver: 23 januari, 2019

  Ska det bli en ny följetong med uttalanden av denna Emma?
  Jag tycker hon ska skatta sig lycklig över att inte ha skadats värre och sluta uttala sig. Jag försvarar inte prinsen men förstår heller inte folks vilja att få publicitet.


  1. Birthe Vejrum skriver: 23 januari, 2019

   ananas: Det bliver damen jo godt betalt for at sige.
   Jeg er helt sikker på, at hun også blev manuduceret af de effektive journalister, inden hun kom på skærmen.
   Emma Fearweather var passager i Kian. Hendes veninde som sad bag rattet, og fik skrub på sine knæ, dog ikke noget alvorligt, har via sin mor udtalt: “…at hun IKKE bebrejder Prins Philip for ulykken”! Det er alt fra hendes side.
   Emma Fearweather skal være sygemeldt i 2 måneder.


 2. Anna Andersson skriver: 23 januari, 2019

  Ms Fairweather tyck ha samma behov att tala ut i media som Ms Samantha Markle.


 3. PernillaA skriver: 23 januari, 2019

  ananas instämmer helt med din kommentar.


 4. josefin skriver: 23 januari, 2019

  I ärlighetensnamn sa borde man inte säga att nagon är oskadd om vederbörande brutit armen/handleden. Sa hemskt enkelt ar det inte att duscha, laga mat, klä pa sig med en arm i gips, tro mig!:-)
  Lindrigt skadad ar mer korrekt…om en manad eller sa ar det ju rimligen helt bra igen.


 5. Liat skriver: 23 januari, 2019

  Inte är man oskadd om man bryter arm/handled, det gjorde jag själv i somras. Det blev operation efter några dagar och gips i nästan 6 veckor. Fortfarande kan vissa rörelser vara besvärliga och en till och från smärta, framförallt i tummen. Håret var omöjligt att tvätta (frissan blev dock “glad” det blev många tvättar där) och att duscha var inte det lättaste heller. Så förringa inte detta, men jag håller med om att damen söker uppmärksamhet/rampljus.


  1. konsttanten skriver: 23 januari, 2019

   Den skadade damen är nog fortfarande i chock-bubblan; som sagt tidigare elefanten mot myggan, när det gäller bilarnas storlek. Man skall inte vara så kvick att döma.


 6. Pia skriver: 23 januari, 2019

  “josefin” …eller klara det absolut svåraste varje dag (d v s gå på toaletten)


 7. MarieS. skriver: 23 januari, 2019

  konsttanten- håller helt med.

  Tycker det är bra att det uppmärksammas i media så att allmänheten får vetskap om vad som händer. Skall man vara ute i trafiken skall man ha full kontroll på vad man sysslar med. Personer med hög ålder skall ej köra bil. Reaktionsförmågan har försämrats och olyckor kan lätt hända.


 8. katya skriver: 23 januari, 2019

  Anyone who is insured will know that the standard advice of their Insurer (the insurance company) is that, if a person is involved in an accident, he/she/they do not ‘apologise’, ‘admit liability’ or undertake private contact with the other parties involved in an accident. It is the job of the police, and then the insurers, to look at all facts in an accident, and then apportion blame or institute legal proceedings against a party or parties involved in the accident. PP’s silence is correct in these circumstances, Miss Fairweather’s public utterances are inappropriate.


 9. m skriver: 23 januari, 2019

  Trist att de se fördömande kommentarerna om de oskyldigt drabbade i trafiken, hoppas att ni själva slipper vara med om trafikolyckor då de “simplaste” skadorna sen kan ge men för livet. Men om man är rojalist så de kungliga självklart mer värda
  och felfria än andra i alla lägen.


 10. caterine skriver: 23 januari, 2019

  Det är dåligt av de kungliga att inte själva kontakta den skadade utan skicka en annan. Det minsta är väl att betala sjukhusräkningen och ev förlust av lön. Typiskt att de ska vara som gudar.


 11. Ann Nylén skriver: 23 januari, 2019

  Håller med de som säger att man inte är “oskadd” när man blir skadad.


 12. Birthe Vejrum skriver: 24 januari, 2019

  m, caterine – kan bare opfordre jer til at læse katya’s kommentar + evt. få mere info om ulykken, eller er det sådan, at I simpelt hen ikke ønsker at ændre opfattelse?
  Det er en vej, hvor der sker mange ulykker, også med både dødelig udgang og alvorlige skader, så det er jo sørgeligt, at det først er nu myndighederne går i aktion med yderligere nedsættelse af farten + trafiklys.


 13. Birthe Vejrum skriver: 24 januari, 2019

  De seneste 6 år har der været 40 uheld på denne strækning af A149. Her af 5 døde, 10 med alvorlige skader og 25 med lettere skader.
  Prins Philips uheld har bragt farten/bilernes hastighedsoverskridelser helt i front. Hans uheld skete dagen efter det var blevet besluttet at sænke hastigheden fra 60mhp til 50mhp + opsætning af lysregulering.
  Der er nu placeret en fotovogn på stedet til at måle og fotografere trafiksynderne.
  Noget tyder altså på at Kian har kørt for stærkt, der skal noget til for at vælte en tung pansret Range Rover.


 14. A skriver: 24 januari, 2019

  Tänk om vår Drottning körde på någon och hade Kungens gode vän till att ringa olycksoffrets röstbrevlåda för att lämna ett meddelande och be om ursäkt!!!!!!!


 15. MarieS. skriver: 24 januari, 2019

  Birthe V – oavsett så är det inte lämpligt att en person i så hög ålder kör bil överhuvudtaget. Reaktionsförmågan har minskat betydligt och han kan inte vara en säker bilförare. Att den gamle mannen var inblandad överhuvudtaget i olyckan säger även det en hel del.


 16. Birthe Vejrum skriver: 25 januari, 2019

  Kære MarieS – jeg har overhovedet ikke taget stilling til Prins Philips alder i dette spørgsmål, men alene set på bilernes placering i ulykkesøjeblikket, så vidt som det er muligt. Og der er meget fine og detaljerede billeder og diagrammer, der viser situationen som den var, og det synes jeg, man skal fokusere på.
  Prins Philip holder også stadig sin gamle hobby ved lige at køre med heste dagligt på Sandringhams jorder. Her er der så altid tre personer med, men det har noget at gøre med vægtfordelingen i svingene – ligesom i sejlsport hvor de jo også hænger med bagdelen i vandet.


 17. MarieS. skriver: 25 januari, 2019

  Birthe- det bästa är säkert att denna gamle mannen håller sig på egen privat inhägnad mark om han skall ut och tuta och köra. Då undviker allmänheten att bli inblandad vid en ev olycka med skador som följd.
  Have a nice day.😊


 18. Birthe Vejrum skriver: 28 januari, 2019

  Nu ligger der adskillige landsbyer på Sandringhams jord, og beboerne i dem skal jo både frem og tilbage. 🙂
  Vi har fået sne, og det sner nu, men vintergækkerne står og nikker i blæsten.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar