Drottning Elizabeths ursäkt efter prins Philips bilolycka

Drottning Elizabeth i bil

Nu har drottning Elizabeth skickat ett meddelande via sin väninna till en av kvinnorna som var inblandad i bilolyckan med prins Philip.

Det har snart gått en vecka sedan prins Philip krockade med en annan personbil i närheten av Sandringham. I den färdades passageraren Emma Fairweather, 46, tillsammans med sin väninna och hennes nio månader gamla baby.

Glassplitter från bilkraschen.

Glassplitter från bilkraschen.

Trots den dramatiska kraschen kom alla lindrigt undan, till och med den lilla babyn! Emma bröt ena handleden och för tidningen the Daily Mirror berättar hon att drottningens väninna, Mary Morrison, 81, har lämnat ett röstmeddelande på hennes telefon.

Tvåbarnsmamman Emma bröt handleden i olyckan.

Tvåbarnsmamman Emma bröt sin handled under olyckan.

– Hej, jag ringer från Sandringham House. Drottningen har bett mig att kontakta dig och hon skickar sina varmaste hälsningar till dig och hennes majestät är väldigt mån om att få veta hur du mår och hon hoppas att allting går som förväntat, sa hon och fortsatte:

– Vi tänker på dig väldigt mycket här på Sandringham och jag ska försöka komma i kontakt med dig ett senare datum.

Att drottningen valde just Mary Morrison att framföra meddelandet beror på att hon är nära vän till Elizabeth och att hon värderar hennes råd väldigt högt, berättar en källa från kungahuset.

Ingen ursäkt från Philip

Emma Fairweather berättar att hon tidigare hade känt sig ignorerad av kungafamiljen innan telefonsamtalet. Även om hon uppskattar att drottningen försökt kontakta henne via sin personal, önskar hon ändå att det var prins Philip som hade ringt telefonsamtalet.

– Det var fint av drottningen att be hennes anställda att framföra sin hälsning till mig, men hon var ju inte inblandad i olyckan.

Prins Philip krockade.

Prins Philip ska ha blivit bländad av solen och missade Kian som kom åkandes mot korsningen.

– Det skulle betyda så mycket för mig om prins Philip hade bett om ursäkt men jag har ingen aning om han ens är ledsen för det som hände.

I en exklusiv tv-intervju med This Morning får vi dock veta att prinsen försökte prata med Emma i samband med olyckan men att han ska ha fått rådet att inte göra det.

Läs mer:

Två dygn efter kraschen – Philip kör bil igen

Prins Philips hjälteinsats efter krocken: “Är alla okej?”

Kate, William & Elizabeth på privat gudstjänst – utan prins Philip

Foto: TT och IBL