Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes tilltag väcker ilska – prins Joachim klipper alla band

20 jul, 2023, 11:00 
Samuel Björn
Drottning Marg
1 januari 2023 fråntog drottning Margrethe prins-och prinsess-titlarna från sina barnbarn.

Efter de fråntagna titlarna klipper nu prins Joachim sina sista band med hemlandet.

Annons
Margrethe efter tuffa operationen – första bildernaBrand logo
Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna

Drottning Margrethe bestämde sig förra året för att frånta alla hennes barnbarn deras prins respektive prinsess-titlar. Den nya ändringen trädde i kraft den 1 januari 2023 och väckte stor ilska bland många inom det danska kungafamiljen, inte minst hos prins Joachim.

Margrethe berättade om sprickan som uppstod mellan henne och sonen efter beslutet under förra årets nyårstal och påpekade att konflikter och meningsskiljaktigheter är naturliga inom alla familjer.

Trots detta väljer nu Joachim att klippa sina band med hemlandet.

Flyttar till USA

Svensk Dam rapporterade tidigare i sommar om att prins Joachim i nuläget håller på och planerar en flytt till USA. Att bo utomlands är inget nytt för Joachim och familjen som sedan 2019 bott i Paris där prinsen och prinsessan Marie arbetat på den danska ambassaden.

Annons

I och med flytten blir Joachim och Marie av med sina jobb och kommer få söka efter nya utmaningar i de förenta staterna.

– Hans Kungliga Höghet Prins Joachim tillträder den 1 september 2023 en ny tjänst som försvarsindustriattaché på Danmarks ambassad i Washington D.C, bekräftade det danska hovet.

Marie har ännu ingen tjänst i det nya landet men känner ingen stress över att det i nuläget.

Prinsessan ska först och främst fokusera på att familjen ska komma till rätta och bosätta sig i ett nytt land, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till danska Se och Hör.

Klipper sista bandet

Samtidigt som man bott i Paris har Joachim fortfarande ägt den 344 kvadratmeter stora Klampenborg-villan där familjen kunnat komma hem och njuta av semestrar i lugn och ro.

Prins Joachim
Familjen verkade onekligen vara väldigt lyckliga i Klamperborg-villan.

Men igår bekräftade danska Se och Hör att familjen nu sålt den stora herrgården och därmed också klippt det sista materiella band man har till hemlandet.

Villan är belägen på en herrgård på Emiliekildevej i Charlottenlund och har även en nästan 200 kvadratmeter stor källare, en utomhuspool och en vacker tomt på 2503 kvadratmeter.

För herrgården fick Joachim 44 miljoner danska kronor vilket motsvarar 68,2 miljoner svenska kronor.

En bra start inför nya flytten till USA.

Annons