Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia i olycka – nu rasar profilen

15 feb, 2021, 17:00 
Drottning Silvia
Drottning Silvias olycka har lett till en hetsig debatt. Men nu ryter Johan T Lindwall ifrån.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Drottning Silvia fick blixtsnabbt åka in till sjukhus på måndagsmorgonen. Hovet skickade ut ett pressmeddelande där man berättade för allmänheten om vad som hade hänt.

Drottning Silvia bröt handleden – föll illa i olycka

"H.M. Drottningen har skadat höger handled i samband med ett fall i hemmet på Drottningholms slott. Olyckan inträffade tidigt under måndagsmorgonen den 15 februari. Drottningen fick därefter vård vid Danderyds sjukhus där det konstaterades att Drottningen har frakturer i höger handled", skriver hovet.

Tack och lov verkar skadan inte vara allvarlig.

"Drottningen är återigen hemma på Drottningholms slott och mår efter omständigheterna väl", skriver hovet.

Hovet har därefter bjudit på ytterligare information om läget. Så här säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet, till Svensk Dam när vi ringer upp.

– Drottningen föll olyckligt hemma på Drottningholm och tog emot sig med höger hand. Smärtan gjorde ju att hon insåg att hon behövde läkarvård, så hon åkte ambulans in till Danderyds sjukhus, säger Margareta.

Annons

På sociala medier har Silvias olycka lett till en märklig debatt. Flera menar nämligen att det var orättvist att drottningen fick åka ambulans för en skadad handled.

Men detta är en orimlig kritik, menar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– Det är trams. Det är samma sak som med vaccinkön. I inget annat land än Sverige hade det uppstått en debatt kring att landets statschef och hans drottning skulle prioriteras i vaccineringen. Det är samma sak här. Livmedikus har gjort en bedömning att ambulans var lämpligt och det är inget mer med det. Man visste heller inte hur allvarlig skadan i handleden var på förhand, det behövde man ju röntga för att veta säkert.

Annons