Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia lämnar landet – efter uppmärksammade bilderna

12 maj, 2024, 11:00 
Drottningen har beslutat sig för att lämna Sverige.
Annons

Kungafamiljen har haft en hektiskt, och rolig, arbetsvecka. De har ju välkomnat det nya danska kungaparet för ett historiskt statsbesök!

Men det blev inte många dagars vila innan drottning Silvia var tvungen att ladda om, och hoppa på ett flygplan tvärs över världen.

Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Drottning Silvias hektiska jobbvecka efter omtalade bilderna

Bilderna från det danska statsbesöket har blivit mycket omtalade runt om i världen. Inte minst för hur tydligt det blev att drottning Silvia tog den nya drottning Mary under sina vingar. De har ju lite skillnad i arbetserfarenhet – Mary har bara varit drottning i lite mer än hundra dagar.

Annons

Och så var det ju ett oerhört kärt återseende. Den danska och svenska kungafamiljen är inte bara kollegor, utan mycket goda vänner privat – och släkt!

Under tisdagseftermiddagen vinkade man hejdå till Mary och Frederik, och redan dagen efter de intensiva dagarna åkte kungaparet ner till Öland.

Där närvarade de vid stiftelsen Drottning Victorias vilohems 100-års jubileum, invigde årets Solliden-utställning och Silvia passade på att besöka ett omsorgsboende.

Kung Carl Gustaf invigde tillsammans med drottning Silvia årets nya Open Air-utställning på Sollidens Slott
Ett solklart vår-tecken att Silvia och kungen är på Öland. Även hunden Brandie fick följa med på invigningen.JONAS EKSTRÖMER
Annons

Drottning Silvia lämnar landet

Nästa vecka blir inte mindre hektisk för Silvia, som redan under tisdagen har en programpunkt i Bangkok, Thailand!

Där kommer hon tillbringa tre dagar ihop med World Childhood Foundation, och närvara vid konferensen Child protection summit.

Det blir en lång flygtur på dryga 12 timmar, innan hon landar i ett oerhört varmt Bangkok. I veckan kommer temperaturen nå upp till 35 grader...

Foto: TT

Annons