Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia möts av tråkigt besked – påverkas av prinsessan Madeleines beslut

05 jun, 2024, 08:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Drottning Silvia påverkas av Madeleines beslut.
Annons

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm".

Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till SverigeBrand logo
Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till Sverige

Madeleines omtalade flytt till Sverige

Planen för prinsessfamiljen var att flytta hem i augusti 2023. Men bara några månader senare kom ett nytt besked – flytten skjuts upp till 2024.

En lång period efter årsskiftet var det fortsatt tyst från hovet, och många började spekulera i huruvida det verkligen blir en flytt från Florida till Stockholm eller inte.

Men i maj fick vi äntligen en uppdatering. Prinsessan Madeleine flyttar hem redan i sommar!

Husförsäljningen oväntat svår

En av anledningarna till den försenade flytten skulle visa sig bero på att Madeleine och Chris haft svårt att få sin lyxiga villa i Florida såld.

Annons

Till en början låg utgångspriset på svindlande 79 miljoner kronor, och för det skulle de nya ägarna få hela 650 kvadratmeter, sju sovrum, åtta badrum och pool.

Prinsessparet tvingades däremot sänka priset till 75 miljoner kronor – och vips var villan såld och de ett steg närmare en flytt till Sverige.

Bekräftat: Madeleine kommer hem i juni

Allt som kvarstår nu är det stora arbetet med att tömma huset och packa allt inför flytten.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Men hovet kommer också med ännu ett besked. Madeleine flyttar nämligen hem till Sverige redan i juni, innan resten av familjen.

Annons

Tråkiga beskedet för Silvia

Och även om Madeleine och familjens flytt hem till Sverige är en efterlängtad sådan av hela kungafamiljen, kan vi anta att det faktum att det dröjer ytterligare en period innan Silvias älskade barnbarn landar på svensk mark skär lite i hjärtat på vår drottning.

Hon är ju som bekant en mormor med mycket kärlek att ge alla sina åtta barnbarn – inte minst de som befunnit sig i Florida hela livet!

Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

Underbara sommaren för hela kungafamiljen

Men drottningen behöver inte hänga läpp särskilt länge. Det blir nämligen en härlig sommar på Öland för hela kungafamiljen – inkluderat Madeleine, Chris, prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 8 och prinsessan Adrienne, 6.

– Det är ju jätteroligt. Jag tror också att prinsessan Madeleine och Chris och barnen ser framemot att vara här i Sverige. Prinsessan speciellt, när hon är hemma på besök brukar hon alltid prata om den friska luften som vi har här i Sverige, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Annons