Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia – så lever hon efter fallolyckan

24 feb, 2021, 19:00 
Drottning Silvia
Tio dagar efter fallolyckan är drottning Silvia fortfarande gipsad. Som väl är finns kungen där och kan hjälpa henne.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Alla som har haft armen i gips vet hur begränsad man kan bli. Det är en hel del saker som plötligt blir rätt så komplicerade – särskilt om man som drottningen är högerhänt och frakturen har drabbat höger handled.

En del kan hon säkert göra med vänster hand i stället, och annars finns ju kungen där och kan assistera henne. Under pandemin har de till stor del rått sig själva, och de perioder som de har bott på Stenhammar i Sörmland har de i princip varit helt ensamma – det är bara den omtalade grannen som har kommit förbi och hjälpt dem att handla.

Drottningen har berättat att det då har varit kungen som stått vid spisen och att han har lagat den ena goda middagen efter den andra. Något som han alltså lär ha fått fortsätta med, nu när drottningen är konvalescent och tillfälligt begränsad av sin gipsade arm.

Slottet Stenhammar
Slottet Stenhammar utanför Flen.

Hon mår dock så pass bra att hon kan arbeta säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam:

Annons

– Drottningen jobbar och har teamsmöten och så vidare. Hon har en gipsad handled men hon arbetar. Vissa mer omfattande program som framför allt inbegriper en del planeringsarbete har dock fått skjutas längre fram.

Efter olyckan – så återhämtar sig drottning Silvia

Förhoppningsvis har drottningen inte alltför ont, så att hon kan vara ute och promenera nu när det börjar kännas en liten aning som vår, både på Drottningholm och på Stenhammar.

Kungen Drottningen Drottning Silvia Kungaparet Hunden Brandie Bayersk viltspårhund Stenhammar
Kungaparet på en av sina många hundpromenader, våren 2020.

Drottningen var ju för övrigt ute och åkte skidor med prins Oscar och prinsessan Estelle bara några dagar före olyckan och hon såg säkert fram emot fler sådana sköna och avkopplande utomhusaktiviteter.

I morgon torsdag ser det i alla fall ut som om vi kommer att få se en glimt av drottning Silvia, om allt går enligt plan: Då har hon och kungen ett digitalt möte med representanter för Svenskt näringsliv och svenska företag inom Life Science, ett möte där även kronprinsessan och prins Daniel ska vara med.

Foto: TT.

Annons