Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Drottning Silvias glädjetjut – nu bekräftas efterlängtade familjelyckan

16 jun, 2024, 12:00 
Åh – man kan bara tänka sig hur lycklig drottning Silvia är!
Annons

Det är ingen hemlighet att vår drottning är oerhört familjekär. Ja, kungafamiljen är ju landets mest offentliga familj – men bakom kulisserna är de precis lika varma och kärleksfulla som man kan tro.

Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Därför är drottning Silvia så lycklig nu – när en stor förändring är på gång att ske.

Drottning Silvia om familjelivet

Att jobba med sin familj, och att födas in i rampljuset är inte bara en dans på rosor. När kungabarnen var små tvingades kungen och drottningen ofta iväg på långa resor, och kronprinsessan Victoria gjorde sitt första kungliga uppdrag som mycket ung.

Samtidigt har drottning Silvia ansträngt sig för att få vara just en familj också, bortom alla kamerablixtar och offentliga åtaganden.

—Vi försöker vara en familj som alla andra, och det är väldigt viktigt för oss. Naturligtvis finns det många officiella ögonblick. När du har barn är det viktigt att visa dem vad det betyder och lära dem hur man navigerar i dessa speciella ceremonier, berättade Silvia i en intervju med Point de Vue.

– De måste få hjälp att skilja på vad som är "offentligt" och vad som är "privat". För ett barn är det inte så enkelt. Men annars har vi försökt att vara "normala" föräldrar och en "normal" familj. Och jag vet att våra barn gör samma sak med sina egna barn, vilket är bra.

Annons

Drottning Silvias lycka efter beskedet i familjen

Ja, för Silvia är familjen A och O. Söndagsmiddagarna på Drottningholm och somrarna på Solliden till exempel, är ju heliga. Men det går inte att förneka att det de senaste åren funnits ett stort tomrum: det efter prinsessan Madeleine.

Hon har ju bott utomlands i över tio år, och de ses bara enstaka gånger per år. Istället har man fått förlita sig på videosamtal, och Silvia har rest över till Florida när schemat tillåter.

Men nu vänder det äntligen. Svensk Damtidning kunde under torsdagen avslöja att Madeleine och barnen landat i Sverige för att påbörja sitt nya liv, borta i Hovstallet i Stockholm.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Madeleine och Silvia har ett alldeles särskilt band.Karin Törnblom/TT

Detta är Silvia givetvis oerhört lycklig över. Nu har hon äntligen alla sina barn samlade i samma stad igen – som hon längtat efter i så många år.

Foto: TT

Annons