Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

JUST NU: Här landar Madeleine och barnen i Sverige – utan Chris

13 jun, 2024, 05:18 
Noréa Dahlskog
Vendela Lönnqvist
Ola Axman/Svensk Damtidning
Prinsessan Madeleine och barnen har landat i Sverige – utan Chris O'Neill. Se Svensk Damtidnings exklusiva bilder från Arlanda.
Annons
EXKLUSIVT: Här landar prinsessan Madeleine och barnen i Sverige!Brand logo
EXKLUSIVT: Här landar prinsessan Madeleine och barnen i Sverige!

Prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne har landat i Sverige, redo att starta sitt nya liv i vårt avlånga land.

Efter den över sju timmar långa flygresan från New York till Stockholm kliver kvartetten ut på Arlanda, förståeligt lite omtumlade av jetlag.

Men Chris O'Neill lyser med sin frånvaro. Han har inte gjort den långa färden från USA till Sverige med familjen.

Madeleine och barnen kliver ut på Arlanda

Prinsessan Madeleine och barnen tog först ett inrikesflyg till Newark, enligt dokument Expressen tagit del av, för att sedan åka från New York till Stockholm.

Annons

23.53 svensk tid lyfte planet med kungligheterna ombord och nu, en minut i sju på morgonen, har de äntligen anlänt.

Kartbild från flightradar
Här, i New York, påbörjade prinsessan Madeleine och barnen den långa resan till Sverige – för sju timmar sedan. Foto:Skärmdump/flightradar24
Kartbild på flygplan nära Uppsala
Flygplanet som tagit prinsessan Madeleine, prinsessa Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne till Stockholm, minuter innan landning.Skärmdump/flightradar24
Annons

På Svensk Damtidnings exklusiva bilder från Arlanda kan man se Madeleine och barnen lämna flygplanet, efter att ha tillbringat totalt tio timmar i luften under sina två flygresor.

Ola Axman/Svensk Damtidning

Men Chris O'Neill är som sagt inte med familjen. Hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat för Expressen att familjen kommer flytta i etapper.

Något hon härleder till att det är en sådan stor operation att flytta en hel familj efter sex år i ett annat land, med ett hus som ska tömmas.

Annons

Vändorna kring prinsessfamiljens flytt

Ett hus som förövrigt inte varit helt lättsålt. Vändorna kring 16-rummaren i Florida har varit många där huset först låg ute för försäljning i flera månader utan att bli sålt.

Först efter priset dumpats lyckades prinsessparet få en köpare på kroken där den slutgiltiga notan för den lyxiga villan blev 75 miljoner kronor, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera om.

Så nu, med en husförsäljning i bagaget och många, många månader av förväntan är Madeleine och barnen äntligen här, redo för sin nya vardag i Sverige.

Annons

Chris O'Neill ansluter alltså senare och kommer ha sin bas i Sverige men fortfarande resa mycket i sitt jobb som affärsman, vilket han själv sagt i ett meddelande till Expressen.

"Basen" i Stockholm är Hovstallet på Östermalm där prinsessparet har en sjurummare där de flyttar in. I sommar ska familjen dock som vanligt tillbringa mycket tid på Öland med resten av kungafamiljen.

Och här är de alltså, redo för sitt nya liv med allt vad det innebär. Välkomna hem!

Ola Axman/Svensk Damtidning

Foto: Ola Axman/Svensk Damtidning, Skärmdump Flightradar24

Annons