Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleines sommarplaner avslöjade

02 jun, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det blir en fantastisk svensk sommar för prinsessan Madeleine!
Annons

Den efterlängtade hemflytten till Sverige för prinsessan Madeleine blir snart verklighet efter många om och men.

Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till SverigeBrand logo
Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till Sverige

Prinsessan Madeleines flytt sköts upp

För över ett år sedan gick hovet ut med beskedet att Madeleine flyttar hem till Stockholm tillammans med maken Chris O’Neill och deras tre barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Familjen har sedan många år tillbaka bott i deras lyxiga villa i Florida – en villa som de under en period hade svårt att få såld.

Utgångspriset låg till en början på 79 miljoner kronor, och för det får den nya ägaren 650 kvadratmeter utrustat med sju sovrum, åtta badrum och pool.

Så mycket sålde Madeleine och Chris sitt hus för

Just husförsäljningen spekuleras vara en av anledningarna till varför flytten senarelades med ett helt år. Många misstänker även att Chris O’Neill har haft svårt att acceptera tanken på ett liv i Sverige, eftersom han föredrar det mer anonyma livet utomlands.

Annons

Till slut hittade prinsessparet nya ägare till lyxhuset, vars nota landade på 75 miljoner kronor.

I och med det kom de ett steg närmare ett liv i Sverige.

När flyttar prinsessan Madeleine hem?

Hovets informationschef har nu bekräftat att flytten inträffar under och efter sommaren – i etapper. Prinsessan Madeleine flyttar hem redan i juni.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Prinsessan Madeleines sommarplaner

Däremot blir det en svensk sommar för prinsessfamiljen. De kommer spendera ledigheten på kungafamiljens älskade Öland, där kronprinsessan Victoria i vanlig ordning firar sin födelsedag den 14 juli.

– Familjen kommer att ha semesterledighet, så mycket som det går, på Öland och i Sverige, säger Thorgren och tillägger:

– Det är ju jätteroligt. Jag tror också att prinsessan Madeleine och Chris och barnen ser framemot att vara här i Sverige. Prinsessan speciellt, när hon är hemma på besök brukar hon alltid prata om den friska luften som vi har här i Sverige.

Annons