Drottning Silvias kärleksavslöjande om kungen!

Drottning Silvia Kungen Året med kungafamiljen 2020 SVT Jokkmokk släde

Inte en enda offentlig kyss på 44 år... Men nu plötsligt kommer det ett väldigt oväntat kärleksavslöjande från drottning Silvia!
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!
Slå på ljud

Kungaparet har varit gifta i 44 år och alltid hållit sin egen relation mer privat än de flesta. Ja till och med mer privat än i de flesta andra kungahus.

Kungen Silvia Sommerlath Kyssen Bröllopet Storkyrkan 19 juni 1976

Enda offentliga kyssen – någonsin. Och det var 1976...

Men nu plötligt glimmar det till! Det är i SVT:s Året med kungafamiljen, som sänds på måndag, som drottningen ser tillbaka på 2020, och ett av hennes minnesvärda ögonblick inbegriper i allra högsta grad kungen!

Detta hände redan i början av februari, innan vidden av pandemin stod klar, och kungaparet var i Jokkmokk tillsammans. Men förutom det fina firandet av samernas nationaldag så var det en annan sak som brände sig fast.

Drottning Silvia i Året med kungafamiljen 2020

För när det var dags att åka rensläde genom Jokkmokks berömda marknad fick kungen och drottning Silvia tränga ihop sig i samma svajiga och mycket smala akja... Och där satt de sedan hopträngda under hela färden.

LÄS OCKSÅ: 9 magiska bilder! Kungaparets romantiska slädtur

Kungen Drottningen Drottning Silvia Året med kungafamiljen SVT 2020

En oförglömlig dag i Jokkmokk – innan pandemin bröt ut.

– Det var inte så lätt att hålla balansen får jag säga, men det var härligt att ha gjort det. Och att vara så nära kungen också... Så det var väldigt trevligt! säger drottningen till SVT:s Sara Bull – och ler sitt allra mest finurliga leende.

Drottning Silvia Kungen Jokkmokk Året med kungafamiljen SVT Akja Rensläde

Trångt men härligt i rensläden!

Och kungen var faktiskt också inne på kärlekstemat när han sedan höll sitt tal i sametinget och talade om den samiska flaggans färger:

– De är klara, starka och fulla av betydelse: Grönt för det som växer. Blått för vattnet. Gult för solen. Och rött för eld, värme och kärlek!

Året med kungafamiljen sänds 21 december kl 20.00 i SVT1 och SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Drottning Silvias kärleksvår med kungen

LÄS OCKSÅ: Se 17 bästa bilderna från kungaparets bröllop!

Foto: TT, Rikard Collsiöö/Året med kungafamiljen SVT.