Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias relation till Let's Dance-profilen – oväntade kopplingen!

27 mar, 2022, 20:33 
AvIndra Nordemar

Drottning Silvia och Let's Dance-aktuella Cecilia von der Esch är släkt, i princip.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Bland den stjärnspäckade uppställningen i årets Let's dance ser vi bland annat Cecilia von der Esch, tidigare Forss. Hon blev känd för den breda allmänheten när hon dök upp i Ica-reklamerna 2009.

Under sina fem år i reklamfilmerna där hon spelade karaktären "Cindy" kom hon att bli en av Sveriges mest omtyckta tv-profiler. Men valde sedan att sikta på en skådespelarkarriär inom långfilm, som hon också lyckats med.

Men det många inte vet är att hon har en oväntad koppling till kungafamiljen, och framför allt drottning Silvia. Frågan är: Hur?

Let's Dance-profilen Cissi – en vän till kungafamiljen

Cecilia, eller Cissi som hon också kallas, gjorde succé i premiäravsnittet av Let's Dance då hon blev hyllad och fick höga poäng av juryn.

Annons

Den andra veckan var något mer svajig. Hennes danspartner Hugo Gustafsson blev sjuk vilket resulterade i lägre poäng. Men hon höll sig trots allt kvar i tävlingen.

Men hur kommer det sig egentligen att Cissi, skådespelare och numera Let's Dance-profil, har en kunglig koppling? Jo, via hennes make.

Så känner Cecilia von der Esch drottning Silvia

Sedan 2020 är Cissi gift med juristen Fredrik von der Esch – som är drottningens gudson.

Fredrik är son till bortgångne Hans Ulrik von der Esch som stod hela kungafamiljen nära. Vid hans begravning 2009 närvarade drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Christina.

Sedan dess har Fredrik bibehållit den nära relationen till kungligheterna, och på senare dar har även Cissi introducerats för den innersta kretsen.

Numera är makarna inbjudna till de flesta kungliga tillställningarna, ja både födelsedagar och bröllop!

Men frågan är om kungen, drottningen eller någon annan i familjen sitter och hejar på Cissi i tv-sofforna på lördagskvällarna? Det lär vi nog aldrig få reda på!

Cecilia och Fredrik von der Esch på Carl Philips och Sofias bröllop.

Foto: TT

Annons