Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias solokväll – på konsert igen!

07 jun, 2021, 17:39 
Drottning Silvia Hans Dyhlén
Drottning Silvia hör helt klart till dem som har saknat att höra livemusik: I kväll är hon på konsert – för andra gången på en vecka.
Annons
7 saker du inte visste om drottning SilviaBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Silvia

Förra veckan hade kungen och drottningen en ”dejtnight” när Stockholm Early Music Festival invigdes, och i kväll är det musikskolan Lilla Akademien som har konsert i Vasastan i Stockholm: Latinmusik för hela slanten. Kanske tur att drottningen har dansvänliga skor?

Kungen är dock inte med, i stället eskorterades drottningen av en av familjens vänner, kabinettskammarherren Hans Dyhlén som också sitter i skolans styrelse.

Drottning Silvia Lilla Akademien Hans Dyhlén
Drottningen i försommarregnet. Hans Dyhlén rattade paraplyet.

Just nu är det Chanel-looken som gäller för drottning Silvia, med den bandkantade dräktjackan till den somriga röda klänningen. I handen höll hon sin lilla clutch, äkta Chanel.

Annons
Drottning Silvia Chanel-look Dräktjacka Chanel
Rosa nagellack, marinblå Chanelväska och så några Childhood-armband till det!

Senast drottningen fick höra Lilla Akademien spela var såvitt känt i februari förra året, när hon fick sin mer än ett år försenade 75-årspresent: En föreställning med just dessa unga musikanter på Vasateatern i Stockholm.

Den gången utlovades det överraskningar under kvällen – och den första dök upp redan i foajén: Prinsessan Estelle som hade fått följa med för att fira mormor. Tillsammans fick de se och höra en nytolkning av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige – nu kallad En underbar resa med alla barns drottning.

Prinsessan Estelle Drottning Silvia Lilla Akademien konsert Vasateatern
Prinsessan Estelle på Lilla Akademiens konsert med mamma och mormor.

Drottningen och hennes band till Lilla Akademien

Lilla Akademien är en grundskola och ett gymnasium där allting kretsar kring musiken och drottningen har varit dess officiella beskyddare sedan 2003. Skolan, som grundades 1994, ligger i Vasastan i Stockholm och har 450 elever mellan 4 och 25 år.

Annons

Drottningens utekväll med kungen – gick på konsert

Kungen Drottning Silvia Tyska Kyrkan Stockholm Early Music Festival 2021
Restriktionerna lättade 1 juni och samma dag var kungen och drottningen i Tyska kyrkan och lyssnade till Vivaldis De fyra årstiderna.

Foto: Pontus Lundahl/TT, TT.

Annons