Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias sorg efter prinsessan Madeleines beslut – hovet bekräftar

17 maj, 2024, 22:00 
Här blir det så tydligt hur det ligger till.
Annons

Drottning Silvia, 80, är mycket familjekär. Hon lever för de livliga middagarna på Drottningholm med barnbarnen, och somrarna på Solliden när hela skaran är samlade under samma tak.

Därför är prinsessan Madeleines senaste beslut inte roligt för drottning Silvia att ta del av. Här är vad som hänt.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Prinsessan Madeleine om uppväxten med drottning Silvia

I veckan har drottningen tillbringat tre dagar i ett stekhett Bangkok, för en resa ihop med World Childhood Foundation. Silvia grundade själv stiftelsen år 1999, och med åren har dottern prinsessan Madeleine blivit mer och mer involverad och är idag vice hedersordförande.

Annons

Ja, Childhood blev en del av vardagen på Drottningholm och Silvia brukar till och med kalla det för sitt "fjärde barn".

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag, har Madeleine berättat i Året med kungafamiljen.

– Och så var det verkligen, mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia på World Childhood Foundations galamiddag i New York.Pontus Höök / TT
Annons

Drottning Silvias sorg efter prinsessan Madeleines trista beslut

Att Madeleine valt att engagera sig i Childhood värmer givetvis drottningens hjärta, och mor och dotter har fått ett särskilt band tack vare det delade intresset för barns rättigheter.

Det har ju också gjort dem till kollegor, och trots att Madeleine arbetar från Miami ses de ofta digitalt, åker på resor och ses vid välgörenhetsgalor. Det är verkligen kvalitetstid för mor och dotter som det skiljer 800 mil mellan.

Annons

Därför är det givetvis tråkigt för drottningen att hon fick klara sig utan Madeleine under besöket till Bangkok. Hovet bekräftade för Svensk Dam att prinsessan inte kommer delta på plats:

– Nej Madeleine kommer inte att vara med i Thailand. Hon bor i Florida och avståndet är för långt. Jag har ingen information om hon kommer att vara med digitalt.

Foto: TT

Annons