Drottning Silvias tystnad efter skadan – därför syns hon inte

Drottning Silvias tystnad efter skadan – därför syns hon inte

Drottning Silvia agerar helt annorlunda!

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?
Slå på ljud

Det var bara ett par veckor innan påsk förra året som coronapandemin bröt ut på allvar och högtiden fick firas under lockdown i många av världens länder.

Även i Sverige var det nytt med restriktioner och kungafamiljen tog tillfället i akt att vara ett föredöme för alla andra medborgare och visade upp hur de pratade genom videosamtal. De var utspridda på fyra platser, kungaparet på Stenhammar, Victoria och Daniel på Haga, Carl Philip och Sofia på villa Solbacken och så Madeleine och familjen i Florida.

Den här årets påskfirande är alltså den första högtid som nu får genomföras för andra året på raken under coronapandemins inflytande och i år valde kungafamiljen en helt annan inriktning, som var betydligt mer privat.

prinsessan estelle

Förra året såg det ut så här. Estelle är en pysseltjej så det blir garanterat påskkort till mormor och morfar även i år.

Kungahuset

Inte en endaste uppdatering under hela påskhelgen har de bjudit på, utan den har firats i det privata för alla kungafamiljens medlemmar. En stor kontrast mot förra årets generösa videomaterial!

Men bakom kulisserna har den här påsken varit väldigt lik den förra.

– Kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och familjerna kommer att fira var för sig, sa hovets informationschef Margareta Thorgren inför helgen.

Men det här blir en annorlunda påsk också på andra sätt. Drottningen är fortfarande under rehabilitering för sin handledsfraktur och har sannolikt ganska begränsad rörlighet i högerarmen.

Påsktraditionen hos familjen Westling i Ockelbo

Förr om åren har kronprinsessan Victoria och prins Daniel haft som tradition att fira påsken hos Ewa och Olle Westling i Ockelbo. Där har de sedan gett sig ut på den årliga konstrundan, med stopp för saft och kaffe och kladdkaka längs vägen. Men så blir det ju förstås inte i år.

LÄS MER: Victorias och Daniels hemliga gömställe – se bilden!

LÄS MER: Bilden på Victoria och Daniel i Ockelbo väcker starka känslor

LÄS MER: Drottning Silvia - avslöjandet om privatlivet