Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias uppoffring för Patrick Sommerlath

17 okt, 2020, 19:00 
Drottning Silvia Patrick Sommerlath Walther Sommerlath Ingrid Sommerlath
Drottning Silvia har alltid funnits där för sin kungliga storfamilj – och det gäller än i dag.
Annons
Det här är Patrick SommerlathBrand logo
Det här är Patrick Sommerlath

Fina drottning Silvia. Hon är ”hönsmamman” som med stor kärlek och varmt hjärta värnar om hela sin kungliga storfamilj – i alla lägen.

Drottning Silvia Patrick Sommerlath
När brorsonen Patrick Sommerlath behövde byta miljö som sextonåring var det självklart för henne att ställa upp och öppna sitt hem.

I veckan som gick kunde vi också berätta att drottningens 86-årige bror Walther Sommerlath nu har flyttat in på Drottningholms slott, närmare bestämt i den lilla fristående Sjöflygeln som ligger 50 meter från slottet.

Uppgifter som hovets informationschef också bekräftade för Svensk Damtidning:

– Det stämmer att drottningens bror bor på Drottningholm sedan en tid tillbaka. Men i övrigt är detta privata familjeangelägenheter och ingenting som hovet kan uttala sig om.

Annons

Så lever Silvias brorson Patrick Sommerlath idag

I Nedre Sjöflygeln, som rymmer två lägenheter, bor sedan snart ett år tillbaka även Walthers son Patrick Sommerlath, 49 – och om honom har drottningen månat ända sedan han kom till Sverige från Paris som vilsen tonåring 1987, i samband med att hans föräldrar Walther och Michele skulle skiljas.

Patrick Sommerlath
Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath, 49. Nu har han bott i Sverige i hela 33 år. Hans syster Sophie, 57, valde dock att stanna kvar i Paris. I dag bor hon i Kalifornien där hon arbetar som lärare.

– Patrick var sexton år när han kom till Sverige. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla, sa Patrick Sommerlaths ex-hustru Maline Sommerlath till Svensk Damtidning för ett par år sedan.

Annons

Drottningen tog emot Patrick med öppna armar och han bodde sedan med kungafamiljen på slottet under hela sin (periodvis något stökiga) tonårstid.

Patrick Sommerlath tar studenten 1990 kungafamiljen
1990: 19-årige Patrick Sommerlath tar studenten i Bromma.

Hela kungafamiljen var på plats för att gratulera:

Patrick Sommerlath tar studenten 1990 kungafamiljen
Carl Philip och Madeleine skymtar till höger.

Kungafamiljen med drottningen i spetsen var också hedersgäster när Patrick Sommerlath gifte sig med Maline Luengo i Paris, och när han sedan blev pappa till tvillingarna Anaïs och Chloé fick prins Carl Philip och prinsessan Madeleine hedersuppdragen som faddrar. Prinsessan Madeleine återgäldade sedan den gesten genom att be Patrick Sommerlath att bli gudfar till prinsessan Leonore, nu 6 år.

Annons
Patrick Sommerlath Maline Luengo Anais Chloé Sommarlath Walther Sommerlath
Patrick Sommerlath med sin ex-fru Maline och deras 12-åriga tvillingflickor Anais och Chloé. Längst till höger pappa Walther som numera bor på Drottningholm.

Foto: TT.

Annons