Drottningen hyllades - på Buckingham Palace balkong

Drottning Elizabeth fick under tisdagen ta emot folkets hyllningar från sin balkong på Buckingham Palace.

Tidningen Daily Mail säger att en miljon människor hade samlats utanför Buckingham Palace och i resten av London för att hylla sin älskade drottning under tisdagen.

Parad

Det blev en parad i häst och vagn i London, Diamond Jubilee Carriage Procession mellan kyrkan St. Pauls och Buckingham Palace.

Flaggor i händerna

Längs vägen stod tusentals människor med flaggor i händerna när den kungliga kortegen åkte förbi.

På balkongen

Vi ser drottningen på den översta bilden på slottsbalkongen tillsammans med prins William och Kate samt prins Harry. Och på bilden här ser vi även Camilla med Kate och William.

Drottning Elizabeth var elegant som vanligt med en färgmatchad ensemble i ljus-turkost och Kate var bländande vacker i sin snygga klänning.

I kyrkan

Hela kungafamiljen gick på en Jubilee thanksgiving service på St. Pauls Cathedral i London, ni ser Kate och William på väg utför kyrktrappan på bilden här intill.

På sjukhus

Inte heller denna dag kunde prins Philip vara med, för som vi tidigare berättat ligger han på sjukhus där han nu behandlas för en urinvägsinfektion.

Prinsen har dock hälsat alla att han mår efter omständigheterna bra och att han följt firandet av drottning Elizabeth via en tv istället för på plats.

Sophie och Edward

Annars fanns en stor del av kungafamiljen på plats, som här på bilden intill – lilla Lady Louise med sin mamma Sophie i en blå ensemble och pappa prins Edward.

Systrar

Här fanns även de bägge systrarna prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice som kom med sina pappa prins Andrew.

Eugeinie i lila och Beatrice i en blå outfit med matchande hattar. Bägge hade också riktigt högklackade skor på fötterna.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Drottning Elizabeth på jubileumskonsert – utan sin make››

Kungliga souvenirer från England››

Gratulera drottning Elizabeth››

Drottning Elizabeth i procession på Themsen››