Drottningens hemliga gömställe avslöjat!

Drottning Silvia Drottning Sonja Drottning Margrethe

Det är platsen dit ingen utomstående kommer. Den perfekta fristaden för drottningen på vårvintersemester!

Det var ett tag sedan vi hörde något från drottning Margrethe, men nu kommer en hälsning från hennes coronaanpassade vårvintersemester – och den tillbringar hon i danska kungafamiljens allra mest privata hus: Den lite hemliga kungliga jaktstugan.

Som sällskap har hon sina vakter, sin hovdam och sin mycket upprymda släthåriga tax Tillia, som drar rätt ivrigt i kopplet. Hit kommer inte en levande själ, drottningen får vara helt ifred.

Drottning Margrethe Tax Tillia

Drottning Margrethe med taxen Tillia, som från början var prins Henriks.

LÄS MER: Drottning Margrethe 80 år: Fina överraskningen från kronprinsessan Victoria

Danska kungafamiljens jaktstuga ligger i Trend på norra Jylland, mitt ute i skogen och 40 mil från Köpenhamn. Det är en gedigen sportstuga från 1930-talet, byggd i vinkel, och en gång var detta danska folkets bröllopsgåva till drottning Margrethes föräldrar, vår svenska prinsessa Ingrid och hennes man Frederik, som då var kronprins.

Danska kungafamiljens jaktstuga

Danska kungafamiljens jaktstuga Trend

Här bor Margrethe just nu.

Den är lite hemlig som sagt, men häromveckan fick vi faktiskt se en glimt från vardagsrummet, när kronprins Frederik la ut en bild. Det visade sig att den danska jagthytten är lika rustik inifrån, med väggfasta soffor och bjälkar i taket, och en snidad hjort på väggen.

Kronprins Frederik Danska kungafamiljens jaktstuga Trend interiör

Kronprins Frederik i tofflor – i jaktstugan är det lite nertaggat...

Så här går nu Margrethe runt bland tallarna med sin tax, och via danska hovet skickade hon i går ut en hälsning till världen:

– De första vårtecknen har börjat dyka upp, både här bland träden och i små och stora trädgårdar runtom i landet. Den danska naturen är något alldeles speciellt och det ska vi alla vara glada för.

– Det senaste året har naturen varit en fristad för många av oss och vi har upplevt Danmark på ett nytt vis. Vi får ju leva med restriktionerna även en tid framöver, men i mer än en bemärkelse går vi ändå ljusare tider till mötes.

Drottning Margrethe Trend

”Härifrån Trend sänder jag de varmaste vårhälsningar till er alla!” säger drottning Margrethe.

LÄS MER: Nya bilden avslöjar: Den privata sidan av Margrethe

LÄS MER: Drottning Margrethes maffiga aftonklänningar – se hennes stil!

LÄS MER: Vilken dancing queen! Se Mary och Margrethe på dansgolvet

Foto: Danska kungahuset, TT.