Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens klädval skapar ramaskri – kjolen alla pratar om: "Ser löjligt ut"

06 nov, 2022, 12:56 

Drottningens klädval väcker minst sagt starka reaktioner.

Annons
Efterlängtade återföreningen • Camillas ilska • Madeleines kusliga bild – 3 kungliga snacksiar från vecka 44!Brand logo
Efterlängtade återföreningen • Camillas ilska • Madeleines kusliga bild – 3 kungliga snacksiar från vecka 44!

Spaniens drottning Letizia är en riktigt modern drottning, och framförallt en modedrottning!

Det är varken första eller sista gången hennes klädval väcker uppståndelse och starka reaktioner i sociala medier. Denna gång handlar det om en kjol – och frågan är om man sett något liknande förut?

Ovanliga bakgrunden

Den 50-åriga drottningen levde ett alldeles vanligt liv och jobbade som nyhetsankare innan kärleken plötsligt gjorde henne till prinsessa, och sedan drottning.

Letizia och prins Felipe sa ja till varandra i ett pampigt bröllop 2004, och sedan dess har hon burit sin kungliga titel med bravur. I Spanien är hon oerhört omtyckt, och hennes engagemang i viktiga frågor och det kungliga arbetet uppskattas av många.

Annons

Och förmodligen kommer hennes moderna "drottningstil" från att hon ju varit en helt vanlig person innan kärleken gjorde henne kunglig.

Hon växte upp i en medelklassfamilj med en pappa som var journalist, och mamma sjuksköterska, och har till och med en skilsmässa bakom sig. Ett förflutet som ju inte tillhör vanligheten i kungliga kretsar.

Udda detaljen i kjolen

Men trots hennes gärningar finns det självklart folk som höjer på ögonbrynen, inte minst när det kommer till Letizias klädsel. Hon har tidigare kritiserats för att hon bar en alldeles för kort klänning, men plagget som är i ropet nu går ända ner till anklarna.

Det är däremot en annan detalj som väcker uppmärksamhet, något som norska Se och Hör rapporterat om. Den rutiga kjolen, som är från en exklusiv H&M-kollektion, har nämligen ett stort hål i sig! Medvetet, såklart.

Drottning Letizia i en randig kjol med hål i
Vilken modechock!
En närbild av Drottning Letizias randiga kjol med hål i
Många förstod sig inte på hålet.

Men det var inte alla som gillade det. På sociala medier håller folk inte tillbaka med sina åsikter under Instagram-kontot Royalinstablogs bild på kjolen:

Annons

"På sistone har hennes klädval fått henne att se lika ung ut som sina döttrar. Är hon rädd för att bli gammal?"

"Fattar inte poängen med den"

"Åhhh nej!!! Hon har alltid bra stil. Detta är inte det"

"Jag gillar inte det här hålet alls, även om Spaniens drottning har bra smak! Men denna gång blir det tummen ner, tyvärr"

"Det är ett nej. Hon gillar att leva på gränser. Försöker Letizia att provocera någon med den här kjolen? 😂 Det hade varit en härlig outfit utan hål."

"Ser löjligt ut, annars skulle det vara en härlig outfit"

Ja, hålet verkar vara en vattendelare, även om folk är överens om att Letizia är strålande vacker. Men en sak är säker – Letizia går sin egen väg!

Foto: TT

Annons