Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens stora sorg – tre familjemedlemmar plötsligt döda

08 maj, 2021, 14:00 
Många kungligheter
Drottningen har genomgått en tuff period då tre familjemedlemmar dött – vilket resulterat i stor sorg.
Annons
7 oförglömliga saker som Chris O'Neill sagt och gjortBrand logo
7 oförglömliga saker som Chris O'Neill sagt och gjort

Drottning Máxima har genomlidit en rad tragedier på relativt kort tid. 49-åringen, som är gift med holländske kungen Willem-Alexander, har prövats på ett sätt som man inte önskar sin värste fiende.

Totalt har Máxima förlorat tre nära familjemedlemmar på endast fyra år. Den senaste tragedin inträffade förra torsdagen.

Drottningen i sorg – tre familjemedlemmar döda

Kung Willem-Alexander och drottning Maxima
Kung Willem-Alexander och drottning Maxima stöttar varandra.

Då avled Jorge Horacio Cerruti, drottningens morbror, i sitt hem i staden San Nicolás. Máxima härstammar från Argentina, men kunde under den rådande pandemin inte flyga hem och ta farväl av sin älskade morbror, som drabbats av covid-19.

Och detta är alltså kulmen på fyra år av sorg. Hennes pappa Jorge Zorreguieta dog i cancer för tre år sedan, och fick regelbundet besök från sin dotter som flög mellan Nederländerna och Argentina.

Annons

Men smällen som troligen tagit allra hårdast på Máxima var troligen systern Ines död. Ines var bara 33 år gammal när hon tog sitt liv. Hon led av svår depression och hittades död i sitt hem i Buenos Aires.

Máxima har helst inte velat prata om förlusten av Ines, eftersom sorgen fortfarande utgör ett öppet sår för henne. Men hon gjorde ett undantag när hon besökte en cancerklinik i Gröningen.

– Min underbara och begåvade lillasyster Ines var också sjuk. Hon kunde inte hitta lyckan och blev aldrig bättre. Vår enda tröst är att hon till slut har funnit frid, sa Máxima då.

– Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla som har skickat kort och meddelanden. Det har verkligen hjälpt mig. Jag vill också tacka pressen för att ni har respekterat min familjs privatliv. Tack, tack, tack.

Annons