Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Dureks problem månader före bröllopet med Märtha Louise – jagas av elaka rykten

28 mar, 2024, 20:30 
Louise Wibergh Lenti
Prinsessan Märtha Louise och fästmannen Durek Verrett kämpar i motvind.
Annons
Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Bröllopet mellan prinsessan Märtha Louise, 52, och shamanen Durek Verrett, 49, närmar sig med stormsteg. Den 31 augusti är det äntligen dags för det sagolika bröllopet i norska Geiranger.

Det finns däremot något som paret är väldigt angelägna att lösa innan de går ner för altaret tillsammans.

Skandal-shamanen

Durek Verrett är en man som omgärdats av mängder av skandaler och rubriker, både i Norge och internationellt. Han är ökänd för sina många märkliga uttalanden där han bland annat påstått sig kunna bota covid-19 med en medaljong och ska ha hjärntvättat sin ex-fästman.

Märtha Louise har stått bredvid Durek genom alla hans skandaler vilket resulterade i att hon slutligen fick lämna det norska kungahuset. Det blev helt enkelt för kontroversiellt att blanda Dureks åsikter med den kungliga titeln.

Märtha Louise och Dureks projekt

Under det senaste året har paret arbetat med ett "rykteprojekt" i syfte att skapa en mer positiv och korrekt bild av sig själva för allmänheten, detta meddelar norska Se og Hør.

Annons

De har vänt sig till Wikipedia, världens största och mest lästa encyklopedi, för att ta bort eller redigera innehåll som de anser vara felaktiga, särskilt rörande Durek.

Ett exempel på påståenden är det att Durek Verrett ser sig själv som en reptil, ett uttalande han senare har förklarat var menat som ett skämt.

Genom att "städa upp" Dureks digitala avtryck hoppas paret kunna göra honom mindre kontroversiell innan bröllopet.

Los Angeles, USA 20220605. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kan bekrefte i dag at de har forlovet seg i Los Angeles.Foto: Babak Golkar/elevateYOU / NTB / TT / kod 20520Babak Golkar/elevateYOU

"Svårt att få bort allmän kunskap"

Det unika med Wikipedia är att den skrivs och redigeras av frivilliga runt om i världen, vilket gör det svårt för individer att kontrollera informationen. Det finns ingen central redaktör.

Wikipedia-experten Morten Olsen Haugen berättar för Se og Hør att det vanligtvis "är svårt att få bort information som är allmän kunskap från flera seriöst redigerade medier".

Då informationen gällande Durek har mängder av olika källor från etablerad media ser det inte ljust ut för parets rensningsförsök.

Märtha Louise och Durek tänker däremot inte ge sig och har kontaktat den juridiska delen av Wikipedia. Paret har uttryckt att de tycker att rapporteringen om Durek har varit intensiv och orättvis, vilket resulterat i mängder av felaktig information.

Foto: TT

Annons