Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dystra beskedet om prinsessan Kate – uppdatering om sjukdomen

29 maj, 2024, 05:00 
Prins William och prinsessan Kate
TT
Det har kommit dystra nyheter om cancersjuka prinsessan Kate.
Annons

Det brittiska folket har ännu inte hämtat sig från de tragiska nyheterna om Prinsessan Kate. Hon klev själv fram i ett inspelat videoklipp och berättade sanningen.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Dystra nyheter om prinsessan Kate

Kate bekräftade att hon skulle påbörja cellgiftsbehandling och bad om allmänhetens tålamod. Det innebar att samtliga av hennes kungliga uppdrag lades på is på obestämd tid.

Annons
Prinsessan Kate
Vi hejar på dig, Kate!TT

Nu har vi fått en första indikation på hur länge vi kommer att behöva vänta på att få se Kate igen. Sajten The Daily Beast säger sig ha pratat med vänner till prinsessan som bekräftar att behandlingen är hennes fulla fokus just nu. Det är ett dystert besked – men sjukdomen är som bekant av det allvarliga slaget.

– Jag har fått höra att Kates schema för året är tomt. Det finns inget planerat. Hon kanske inte kommer att synas i det offentliga någon gång resten av året, säger en av The Daily Beasts källor.

Annons

"Kate måste undvika stress"

Hela kungafamiljen står på Kates sida i detta, hävdar artikeln. Ingen kommer att kräva några insatser från henne så länge hon genomgår behandling.

– Det viktiga för henne nu är att undvika alla former av stress och oro och bara lägga krutet på att bli bättre, säger en av källorna.

Men även om William kommer att få gå på kungliga uppdrag ensam, så kan vi ändå få se en skymt av Kate framöver – via det digitalas magi.

– Jag skulle inte utesluta att hon gör ett till videoklipp och uppdaterar landet kring hälsoläget. Det visade sig vara ett väldigt effektivt sätt att få tyst på konspirationsteoretikerna, säger av The Daily Beasts källor.

Annons