Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Chris vägran – nu är sprickan med kungen total!

08 okt, 2022, 07:00 
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Stämningen är minst sagt kylig mellan herrarna.
Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!Brand logo
Därför trivs inte Chris i Sverige!

Kung Carl Gustaf och Chris O´Neill har hållit sig borta från varandra en längre tid. Strax innan Victoriadagen bestämde Chris sig för att resa tillbaka till Florida för att jobba.

Faktum är att han var frånvarande under hela firandet av kronprinsessan Victoria, vilket chockade kungavärlden.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, sa Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill valde bort kronprinsessan Victorias födelsedag för jobb i USA.

Kungen och drottningen har inte besökt nya huset

I somras besökte prinsessan Madeleine och Chris Sverige för första gången sedan coronapandemin. Men Chris höll låg profil under besöket och han och kungen syntes inte på några bilder ihop.

Annons

Han dök bara upp på bild vid ett enda tillfälle, då sonen prins Nicolas gjorde kunglig debut och besökte sitt hertigdöme Ångermanland för att inviga Upptäckarparken i Höga Kusten – som han fick i doppresent av invånarna i Västernorrland.

Kungen och drottningen har heller inte varit och besökt Madeleines och Chris nya hus i det exklusiva villaområdet i Pinecrest, Florida, som de och barnen prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore flyttade till för drygt 1,5 år sedan.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prins Nicolas
Prins Nicolas invigning av Upptäckarparken var enda gången som Chris O'Neill fångades på bild under sitt besök i Sverige.

Kungens beslut – blir utan apanage

Droppen var när Florida-paret även beslutade sig för att nobba öppnandet av riksmötet, en av kungens viktigaste konstitutionella uppgifter som Sveriges statschef och regent.

Annons

Det är en traditionsenlig uppgift som kungen har gjort ända sedan 1975 och som förkunnar startskottet på riksdagens nya arbetsår. Prinsessan Sofia gjorde comeback efter tre års frånvaro – men Madeleine och Chris fortsatte alltså att lysa med sin frånvaro!

Tidigare i år beslutade dessutom kungen att Madeleine och Chris blir utan apanage. I rapporten stod det att kungen beslutat att rambeloppet endast ska delas ut till de medlemmar av kungliga huset som utför officiella åtaganden på statschefens uppdrag.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Foto: TT

Annons