Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter hårda kritiken: Märtha Louise & Shaman Durek talar ut i norsk TV

16 maj, 2019, 11:42 
Nu går prinsessan Märtha Louise ut offentligt och försvarar sin nya kärlek i norska TV2. Om kraven att hon borde avsäga sig prinsessiteln säger hon:”Jag är en del av kungafamiljen och så kommer det att förbli”.
Annons

Det har bara gått fyra dagar sedan prinsessan Märtha Louise gick ut med nyheten att hon och schamanen Durek Verrett är ett par, och i Norge har man tagit emot nyheten med mycket blandade känslor.

Shaman Durek är ju en på många sätt kontroversiell person och Märtha Louises balansgång mellan kungafamiljen och den kommersiella världen har också väckt mycket starka reaktioner.

Prinsessan Märtha Louise av Norge. Schamanen Shaman Durek Verrett.
Mannen hela Norge pratar om.

Bland annat skriver norska dagstidningen Fædrelandsvennen i en ledare att Märtha Louise bör avsäga sig prinsesstiteln, eftersom man anser att hon utnyttjar den i ett kommersiellt sammanhang, i och med sin turné som fått namnet Prinsessan och Shamanen. Ledarskribenten är noga med att påpeka att prinsessan är helt fri att välja vem hon älskar, men att gränsen är passerad när hennes nya kärlek Shaman Durek använder hennes prinsesstitel i ett kommersiellt sammanhang.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I går onsdag kom också nyheten att biskopen i Stavanger stoppar Märtha Louise och Shaman Durek. Planen var att de skulle hålla sin seans i St Petri-kyrkan, men efter biskopens ingripande får de nu se sig om efter en annan lokal.

Prinsessan Märtha Louise av Norge. Schamanen Shaman Durek Verrett.
Prinsessan och hennes Shaman Durek i morse, på väg in till intervjun med TV2.

Märtha Louise om prinsesstiteln

Men Märtha Louise backar inte. I dag på morgonen gick hon ut offentligt och försvarar sin pojkvän i norska TV2:s morgonprogram God Morgen Norge.

– Att avsäga mig prinsesstiteln? Det är inte något som jag överväger, säger Märtha Louise i intervjun.

– Jag är född in i den familjen och jag har valt det här sättet att leva på. Jag får inga pengar från staten. Alla som jobbar får betalt. Jag är bara den första som gör detta, och jag har valt ett utmanande område att göra det på.

Prinsessan Märtha Louise av Norge. Schamanen Shaman Durek Verrett.
Norges just nu hetaste par.

Detta är inte första gången som det blåser kring prinsessan Märtha Louise, och hon avslöjade i intervjun med norska TV2 att hon tidigare har diskuterat sin prinsesstitel och dess vara eller eventuella icke vara med sina föräldrar kung Harald och drottning Sonja. Den här gången har den frågan dock inte varit uppe säger prinsessan Märtha Louise till norska TV2.

Foto: TT.

Annons