Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias nya jobb utan Carl Philip chockar alla

27 okt, 2022, 08:30 
AvIbraheem Alsalman
pressbild Sveriges Radio

Prinsessans kommer såklart leverera – precis som vanligt.

Annons
Förvirringen vid middagen – säger till SofiaBrand logo
Förvirringen vid middagen – säger till Sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har haft en fullspäckad vecka. De besökte nämligen Värmland med bland annat Karlstad och Filipstad.

Och just Värmland betyder lite extra för prinsparet – för det var där allt började.

Sofia och Carl Philip spenderade en hel del tid i där, främst i Sunne, som nykära. Det var på den tiden då de höll förhållandet hemligt, och gömde sig i prinsens hus som han fick av värmlänningarna i dopgåva.

Det var även i Värmland Sofia gjorde sitt första kungliga uppdrag 2015.

Sofia och Carl Philip är också vana vid att visa sin kärlek till varandra. Efter besöket visade de upp den allra bästa sidan när de poserade tillsammans på en bild som visade hur kära de är! Det är otroligt gulligt!

Annons

Framför kamerorna poserade de tätt ihop, med Sofia lutandes mot sin prins samtidigt som hon kramade om honom.

Efter kärleksbilden med Carl Philip – här är Sofias nya jobb

Nu är de tillbaka i Stockholm och under torsdagen stod det klart att prinsessan Sofia har fått nytt jobb.

Nästa vecka är det dags för läslov, tidigare även kallad för höstlov. Runtom i landet. Och det är där Sofia kliver in i den nya rollen.

Under torsdagen stod klart att fem kända föräldrar ska läsa högt ur sina favoritböcker i Sveriges Radios "Läslovsspecial". Och bland dem finns

Fem kända föräldrar läser högt ur sina favoritböcker i Sveriges Radios läslovsspecial. Bland dem finns prinsessan Sofia, som läser ”Viktors nya tröja” av Camilla Gunnarsson.

”Kan man inte läsa själv så är det härligt att lyssna och läsa tillsammans. För att lyfta just betydelsen av sagor har Barnradion valt att låta fem kända föräldrar läsa in en av sina favoritböcker – kanske en bok som de själva läst för sina barn? Genom dessa röster och sagor hoppas vi kunna inspirera fler familjer att läsa, och lyssna, tillsammans”, säger Per Palmqvist, exekutiv producent för Barnradion, i ett pressmeddelande, enligt TT.

Läslovsspecialen sänds måndag–fredag i P4 klockan 18.43 och finns i Sveriges Radio Play.

Annons