Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter misstankarna om prins George - nu bekräftar hovet

06 apr, 2023, 08:00 
AvFelicia Plåt
Prins George av Wales
Prins George är den andra i tronföljden. Fotot: TT

Nu bekräftar hovet äntligen misstankarna om kungens kröning.

Annons

Den 6:e maj kommer bli en stor dag, speciellt för Storbritannien. Då kommer nämligen Charles att krönas till kung i Westminster Abbey i London. Charles tillträdde tronen den 8:e september 2022 men den officiella körningen sker nu i vår.

En historisk händelse

Kröningen kommer vara historisk då det är den första kröningen i Storbritannien på 70 år. Senast var det 1953 då Charles mor, drottning Elizabeth skulle ta över tronen.

Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7Brand logo
Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7

Flera kända ansikten kommer närvara i London för att delta vid ceremonin. Sonen prins William, som är näst på tur i tronföljden, kommer tillsammans med prinsessan Kate att närvara vid tillställningen.

Annons

Oklarheter kring tronarvingen

Däremot har det varit lite oklarheter om ännu en tronföljare kommer att närvara och vilken roll han kommer att ha under ceremonien.

Vi pratar såklart om lille prins George av Wales, prins Williams förstfödde son. Prinsen är 9 år och ska troligtvis ha en egen kröning en dag.

Nu bekräftar hovet att den lille prinsen kommer att delta under kröningen och inte nog med det kommer han även att ha en speciellt roll under ceremonien.

Den stora uppgiften

I ett meddelande från brittiska hovet kommer Charles och Camilla ha fyra pages var, där prins George kommer att vara en av kungens följeslagare. Men var är egentligen en page och vad har de för uppgifter?

Prins George
Prins George kommer vara en av kungens pages under ceremonien.

Jo, de har en speciell roll under kungliga ceremonier eller andra större tillställningar. Ofta är det tonårssöner av den högre adeln eller det kungliga hushållet som ges utmärkelsen. Den största uppgiften som George kommer att ha som följeslagare är att bära det långa släpet på kungens kläder.

Annons