Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter nya kaoset på Campus Manilla: "Kronprinsessparet är informerade"

17 jan, 2019, 14:00 
Margareta
Efter att Campus Manilla fått ännu en anmälan mot sig har kronprinsessan Victoria och prins Daniel blivit informerade om läget på Estelles skola.
Annons

De tycks aldrig upphöra, de anmälningar som kommer in mot Campus Manilla. Redan nu genomgår skolan förändringar efter krav från Skolinspektionen. Kraven kom efter en rad anmälningar och skolan måste nu förbättra sitt arbete i områden som gäller kränkning av elever, elevhälsan och rektorns styrning av verksamheten.

Nu har det även kommit fram att en elev har avfyrat smällare inne i skolans lokaler. Dessutom har det inträffat skadegörelse på flera platser på skolans område, något tidningen Expressen var först om att rapportera om.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Campus Manilla, prinsessan Estelles skola.
Campus Manilla, prinsessan Estelles skola.

Estelle på Campus Manilla

Sedan i augusti går prinsessan Estelle på skolan Campus Manilla, tillsammans med en lång rad barn från finans- och kändisfamiljer. Men att skolan anmäls gång på gång går inte omärkt förbi.

Annons

– Kronprinsessparet är informerade. Både kronprinsessparet och hovet fick information om händelsen i december efter att den inträffat, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Svensk Damtidning.

Campus Manilla anmäld igen

Problemen som råder på Campus Manilla startade redan innan prinsessan Estelles skolstart. Tidningen DN avslöjade under sensommaren att skolan låtit flera barn till miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor.

Detta gjorde bland annat att en otroligt känd och ansedd finansfamilj valde att sätta sina barn i en annan skola. Avslöjandet ledde även till att den dåvarande rektorn tvingades avgå, trots protester från vissa föräldrar. Man valde även att tillsätta Johan Nordenfalk som ny styrelseordförande för skolan, en gammal vän till kungafamiljen och ett val som många ansågs gjordes för att rädda kvar Estelle på skolan. Att ha en kunglighet som elev innebär självklart att skolans anseende höjs ännu mer.

Men kunglig elev eller ej, skolans problem fortsätter och den 1 april måste Campus Manilla ha rättat till de brister Skolinspektionen påpekade under hösten förra året.

Läs mer

Foto TT

Annons