Estelles skola anmäls igen – smällare avfyrades

Estelles skola anmäls igen – smällare avfyrades
Campus Manilla är en av landets mest eftertraktade skolor. Men flera anmälningar har under förra året inkommit mot skolan. Och nu sker de igen.
Annons

Prinsessan Estelle har nu gått på skolan Campus Manilla sedan augusti 2018. Men det verkar inte vara en skola i harmoni.

Under förra året gjorde skolinspektionen en utredning som visade att Campus Manilla måste göra åtgärder i arbetet mot kränkning av elever samt vad gäller elevhälsan och rektorns styrning av verksamheten. Detta efter anmälningar som beskriver ett “totalt kaos” där “situationen är helt ohållbar” och att “mobbing och kränkningar är vardag”.

Ny anmälan på Estelles skola

Nu kommer ännu mer information ut från skolan, uppger tidningen Expressen. En elev har avfyrat en smällare inomhus.

Annons

– Vi hade en incident i början av december där en elev kastade en smällare i ett trapphus. En hantverkare fanns i närheten men ingen blev skadad. Att elever har smällare i skolan är förbjudet. Skolan ser allvarligt på detta och det har fått kännbara konsekvenser för de inblandade, skriver rektor Carina Hagström-Bergh i ett mejl till Expressen.

Hon dementerar samtidigt för samma tidning att det är kaos på skolan.

Men redan innan prinsessan Estelles skolstart på Campus Manilla rådde oroligheter och kaos på skolan. Tidningen DN avslöjade att skolan låtit flera barn till miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor. Detta gjorde att en otroligt känd och ansedd finansfamilj valde att sätta sina barn i en annan skola, kunde vi berätta om här. Avslöjandet ledde även till att den dåvarande rektorn tvingades avgå. Man valde även att tillsätta Johan Nordenfalk som ny styrelseordförande för skolan, en gammal vän till kungafamiljen och ett val som det ryktades om att man gjorde för att rädda kvar Estelle på skolan.

Den 1 april måste Campus Manilla ha rättat till de brister Skolinspektionen påpekade under hösten förra året.

Läs mer

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Estelles skola anmäls igen – smällare avfyrades”

 1. Bettan skriver: 17 januari, 2019

  Även dessa barn kan, gärna av skydd av föräldrar.


 2. m skriver: 17 januari, 2019

  Intressant att se när Victoria inser att monarkins intressen ligger före hennes egna och därmed byter skola till sin dotter.


 3. ancibergfeldt skriver: 17 januari, 2019

  När det gäller Estelle skola blir
  det “katastrof” om det händer något.!!!
  Lova att ingen skola idag är säker!
  Mobbning är fruktansvärt, personal märker inte.


 4. Bror skriver: 17 januari, 2019

  Det här är nog inte märkligare än att en kreativ elev hört berättelser om hur man vid det förra sekelskiftet kunde komma undan den patrullerande delen av lagens långa arm, eller annat påträngande och ovälkommet folk, genom att anspela på den utbredda skräcken för bombkastande anarkister.
  Eftersom herrar utan hatt inte sågs som ett riktigt ekipage vid den här tiden, skulle man ta av sig hatten, knöla ihop den och kasta den till marken samtidigt som man ropade med hög röst: Spring! En bomb!
  Killen (för en sån var det väl) på Manilla fick tydligen fart på hela kollegiet, inklusive rektor och Skolinspektion. Bra gjort!
  Den här spjuvern kommer att gå långt.


 5. Annica skriver: 17 januari, 2019

  Sätt ongen på Smedslätten, vetja ! Där gick Du ju själv, Viktoria.Dock blir det lite friskare blandning kanske och inte bara ätteläggen av Poppe, Noppe, putte och Tutte och de andra.Ni vet väl vass’ dä ä på Lundsberg ?


 6. josefin skriver: 17 januari, 2019

  Men detta är vál normen f mamsell Estelle, att man kan bete sig precis som man vill, är det inte? man kan tränga sig före tronföljaren f att skaka hand med biskopen osv…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar