Efter Sofias ilska - nu tvingas hon träffa Carl Philips ex-flickvän

Sofia och Emma

Madeleines vårfest har flera inbjudna. Foto:TT

Madeleines vårfest tvingar Sofia att möta prinsens ex-flickvän.

2015 kunde vi se prinsessan Sofia och prins Carl Philip säga ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm. Efter det fick de sina tre små barn, Julian, Gabriel och Alexander och prinsfamiljen verkar leva ett riktigt lyckligt liv tillsammans. Men paret fick stöta på flera hinder på vägen för att nå bröllopet.

Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar
0:28

Efter reklamen: Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

(0:28)

Slå på ljud

Här strålar Victoria på nya bilden - syns igen efter långa uppehållet

På grund av Sofias bakgrund som modell ansågs hon inte vara den typiska prinsess-kandidaten som kungahuset kanske hade förväntat sig. Därför tog det lång tid innan hon blev accepterad av kungafamiljen och paret tvingades smyga med sin kärlek. Någon som hade lite extra svårt att acceptera sin brors nya käresta var Madeleine, då hon var god vän med hans ex-flickvän.

2015 gifte sig Sofia och Carl Philip.

Björn Larsson Rosvall/TT

"Vägrade att ta in broderns nya kärlek"

Kort innan Sofia kom in i bilden var prinsen i ett 10 år långt förhållande med Emma Pernald. Det var många som trodde att de skulle förlova sig, speciellt Madeleine, men så blev inte fallet. Något som Johan T Lindwall skrivit mycket om tidigare i sin bok “Madeleine – prinsessan privat”.

– Hon vägrade att ta in broderns nya kärlek. Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv, säger Johan T Lindwall.

Fick åka till IKEA

Prinsens relation med ex-flickvännen har därför varit känsligt för prinsessan Sofia. Vilket märktes när de flyttade ihop. När hon flyttade in i Carl Philips lägenhet ville hon nämligen bort med alla spår av ex-flickvännen, så Carl Philip fick åka till IKEA.

– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, berättade en närstående till paret för Svensk Damtidning.

Emma Pernald

Emma på Madeleine och Chris bröllop.

MAJA SUSLIN / TT

Måste mötas

I veckan avslöjade Svensk Dam att prinsessan Madeleine kommer att arrangera en stor vårfest. Tillsammans med Childhood har prinsessan anordnat festen på Gröna lund som startskottet i drottningens 80-årsfirande. Det är flera kända namn på Madeleines inbjudningslista och två av dem är prinsessan Sofia och Emma Pernald. Som Madeleine fortfarande är god vän med.

Så efter allt drama kommer Sofia och Emma troligtvis att mötas på Madeleines stora fest, om mindre än två veckor.

Udda gåvan får Silvia att reagera direkt – nya bilderna visar