Efter splittringen i kungafamiljen – Marie tvekar nu kring framtiden

Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.
Prins Joachim tvekar inför att flytta hem till Danmark. Hans hustru Maries senaste besked skapar tvivel i vårt grannland.
Annons

Prins Joachim och hans hustru Marie fattade ett gemensamt beslut om att ta barnen Henrik och Athena och flytta till Paris. På många sätt var det en optimal lösning för familjen. Joachim fick uppfylla sin dröm och studera på den ansedda skolan École Militaire. Marie fick återvända till sitt hemland och återförenas med sina gamla vänner.

Annons

Prins Joachim kan bli av med sitt apanage

Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.
Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.
Men beslutet var också kontroversiellt. Danska kungaexperten Sören Jakobsen har sagt att Joachim riskerar att bli av med sitt apanage om flytten till Paris blir permanent. Om Joachim skulle motsätta sig detta, då kommer drottning Margrethe säga ifrån.
Annons

– Han kan bara kräva fullt apanage om han kommer hem och tar plats i kungahuset utan att ha ett jobb i utlandet. Det är ju väldigt mycket pengar. Han är ju på samma lönenivå som en direktör. Och det är inte hållbart om han kommer hem för några få kungliga plikter, har Sören sagt till Se og hör.

– Han får veta det från sin mor.

Men än så länge verkar Joachim inte ha bestämt sig kring framtiden. Se og hör har nämligen nya citat från Marie att bjuda på, där hon svarar kort och konkret på frågan: har du något besked om huruvida ni ska flytta hem till Danmark?

– Nej, det har jag inte, säger Marie.

Annons

“De ser ingen framtid”

Svensk Dam har tidigare talat med Se og hörs reporter Jacob Heinsel Jensen om Joachims stundande framtidsbeslut. Han medgav att alla i Danmark följer situationen med spänning.

– Jag tror att nåt stort kommer att hända när Joachim är klar med militärskolan. Vi vet inte om de kommer att flytta tillbaka till Danmark. Det kommer att bli tufft att flytta tillbaka. Många kungaexperter som jag pratat med beskriver att kungamakten i Danmark är centrerad kring prins Frederik och prinsessan Mary. De ser ingen framtid för Joachim och Marie där de får jobba så mycket som de vill. Men vi får svaret om fyra, fem månader, sa Jacob då.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Efter splittringen i kungafamiljen – Marie tvekar nu kring framtiden”

 1. Leo skriver: 25 mars, 2020

  Inte tillräckligt med arbetsuppgifter tydligen, samma som i Sverige! Att en är arvtagare och får mer ljus på sig har väl varit naturligt genom all tid, verkar inte bekymrat tidigare generationer.


 2. Eva M skriver: 25 mars, 2020

  Prinsparet är tillbaka med familjen i Danmark. Lilla prins Henrik blev sjuk han har astma sedan länge han togs in på Rikshospitalet testads men hade inte Corona.


 3. Grethe skriver: 25 mars, 2020

  Er det nye offeret Marie og Danmark som det nå skal spres rykter og spekuleres om…. spenn fast sikkerhetsbeltet for her kommer splittringer, oro, uvennskap og bråk. Oj glemte og så vil Dronningen hevne seg og kalle de hjem 😉


 4. Birthe Vejrum skriver: 25 mars, 2020

  Ja, du Grethe sådan har det været de seneste par år, 🙁 og med Se & Hør som “sandhedsvidne” i stort og småt så bliver det som det bliver!


  1. Grethe skriver: 26 mars, 2020

   Er det samme når de henter bevis og ytringer fra norske se og hør journalister. Paradokset er at alt disse ekspert journalistene ytrer seg om med oro i folket, folket er opprør eller sint etc har det samme folket ikke ytret et ord om saken. Ente for at folket ikke bryr seg eller forholder seg til hva hoffet sier. Og ironien er at de fleste gangene har ikke Se og Hør heller skrevet et ord om saken som slås stort opp i dette bladet med fete overskrifter 😉


 5. Bea skriver: 25 mars, 2020

  Finns det den minsta chance till att stanna kvar utomlands ett par år till och se vad det blir av framtiden så gör säkert paret det. Rätt naturlig fortsättning på vistelsen.


 6. LB skriver: 25 mars, 2020

  Det ser ut som att i de flest kungahusen är glansen bara på tronföjlaren och deras gemål.

  Det spelar tydligen ingen roll även om yngre syskon och deras partner kan vara både smartare och duktigare.

  Det kanske finns flera skäl för Harry och Meghans kungliga sorti, men att alla vackra ord och applåder går till Kate Middleton (trots att hon är långifrån att vara perfekt) är nog en av de orsaker som gör att Harry och Meghan är frustrade och valde att lämna.

  Både Prins Joachim och Princessa Marie är språkkunniga och eleganta, vilket säkert kan bidra till flera kungliga uppdrag och diplomatiska förbinelser. Dessutom är Marie ödmjuk vilket är mycket bättre än Mary Donaldsons fåfänga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar