Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter splittringen i kungafamiljen – Marie tvekar nu kring framtiden

24 mar, 2020, 18:00 
Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.
Prins Joachim tvekar inför att flytta hem till Danmark.Hans hustru Maries senaste besked skapar tvivel i vårt grannland.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

Prins Joachim och hans hustru Marie fattade ett gemensamt beslut om att ta barnen Henrik och Athena och flytta till Paris. På många sätt var det en optimal lösning för familjen. Joachim fick uppfylla sin dröm och studera på den ansedda skolan École Militaire. Marie fick återvända till sitt hemland och återförenas med sina gamla vänner.

Prins Joachim kan bli av med sitt apanage

Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.
Margrethe och Marie kan ha olika åsikter om framtiden.

– Han kan bara kräva fullt apanage om han kommer hem och tar plats i kungahuset utan att ha ett jobb i utlandet. Det är ju väldigt mycket pengar. Han är ju på samma lönenivå som en direktör. Och det är inte hållbart om han kommer hem för några få kungliga plikter, har Sören sagt till Se og hör.

– Han får veta det från sin mor.

Annons

Men än så länge verkar Joachim inte ha bestämt sig kring framtiden. Se og hör har nämligen nya citat från Marie att bjuda på, där hon svarar kort och konkret på frågan: har du något besked om huruvida ni ska flytta hem till Danmark?

– Nej, det har jag inte, säger Marie.

“De ser ingen framtid”

Svensk Dam har tidigare talat med Se og hörs reporter Jacob Heinsel Jensen om Joachims stundande framtidsbeslut. Han medgav att alla i Danmark följer situationen med spänning.

– Jag tror att nåt stort kommer att hända när Joachim är klar med militärskolan. Vi vet inte om de kommer att flytta tillbaka till Danmark. Det kommer att bli tufft att flytta tillbaka. Många kungaexperter som jag pratat med beskriver att kungamakten i Danmark är centrerad kring prins Frederik och prinsessan Mary. De ser ingen framtid för Joachim och Marie där de får jobba så mycket som de vill. Men vi får svaret om fyra, fem månader, sa Jacob då.

 

Annons