Elin Härkönen om svåra smärtorna

Elin Härkönen om svåra smärtorna

Elin Härkönen har lämnat Paolo Roberto. Samtidigt kämpar hon med svåra smärtor.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Slå på ljud

Elin Härkönen och hennes relation med Paolo Roberto blev plötsligt ett av Sveriges mest omdiskuterade kärleksförhållanden.

Elins ex-pojkvän är numera en utskälld och enormt ifrågasatt man. Allt sedan den där natten då han greps av polisen under en razzia och därefter själv gick ut i TV4 och erkände att han köpt sex.

Elin Härkönen om relationen till Paolo Roberto

Elin Härkönen och Paolo Roberto.

Elin Härkönen har lämnat Paolo Roberto.

Länge var det okänt huruvida Elin och Paolo fortfarande var tillsammans. Men i en intervju med Aftonbladet berättade Elin sanningen.

– Nej, sedan vet man aldrig vad som händer. Jag tror att det är alldeles för tätt inpå för att kunna säga någonting, sa Elin till Aftonbladet.

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv. Men jag säger som jag brukar säga till mina vänner, om det hade varit din bror eller pappa, hade du bara raderat den personen ur ditt liv? Visst, det är svårt när man har blivit sviken, men vi är vänner, jag vill ändå vara vän. Jag tror att jag mår bättre av det än att gå runt och vara arg och hata någon. Livet är för kort för att tänka så.

Men Elin plågas också av en annan sorts smärta. En ännu mer påtaglig sådan. Både på Instagram och i sin blogg har hon varit öppen med att hon dagligen kämpar med kroniska krämpor. Smärtor som är så svåra att hon drabbats av sömnproblem.

"Tro det eller ej men ibland blir jag så galet less. Less på att ha ont, på att inte kunna sova, på att känna mig tom på energi, på att livet fick sig en, nej 2, 3 ,4 jobbiga vändningar. ...", skriver Elin på sin blogg.

LÄS OCKSÅ: Prins Daniels avslöjande ord om livet med barnen

Bröt nacken som ung talang

För att hantera känslorna använder sig Elin av en beprövad teknik.

"Det finns alltid någon som har det värre, jag har haft det värre, värre saker har hänt, var tankar jag boostade mig själv med. Och det hjälper", skriver hon.

Elin Härkönen var länge en ridsportstalang på världsnivå inom sin gren voltige. Men 2013 var hon med om ett fall som tog så illa att hon bröt nacken och fick stelopereras på Akademiska i Uppsala.

LÄS OCKSÅ: Märtha Louises dotter talar ut efter skriverierna om Durek