Elizabeth förde Will och Harry samman på sin dödsbädd – kan vända infekterade bråket

09 sep, 2022, 13:30 

Experter erfar att bröderna kan gräva ner stridsyxan.

Annons

Drottning Elizabeth levde fram till sin bortgång ett innehållsrikt liv, på gott och ont. Hennes senaste tid skulle komma att kantas av kungliga skandaler och tragedier.

Inte minst barnbarnet Harry och Meghan Markles äktenskap, som skulle komma att skaka om den brittiska kungafamiljen djupt. Efter det har kontakten med brodern prins William varit sval, och nu hoppas experter att drottning Elizabeths bortgång kan vara vändningen.

Startskottet för familjefejden

Det var 2020 som skandalen tog fart på riktigt. Prins Harry och Meghan Markle meddelade då att de lämnar kungahuset, vilket innebar att de inte längre hade några kungliga plikter eller rättigheter.

Recept.se Nyhetsbrev

Det dröjde inte länge, bara ett år, innan paret stod för nästa chock. Tillsammans med programledaren Oprah slog de sig ned för en lång och öppen intervju, där de berättade varför de tagit beslutet att lämna kungafamiljen.

I intervjun kritiserade paret kungahuset och familjen öppet, och det blev starten på en familjefejd för öppen ridå. Sedan dess har stämningen mellan Harry och hans bror prins William beskrivits som allt annat än broderlig.

Annons

Hade inte umgåtts på 18 månader

Men i fjol träffades bröderna, efter 15 månader i sär, på farfar prins Philips begravning. Två månader senare sågs de igen, för att avtäcka en staty av deras mor prinsessan Diana. Men sorgen skulle inte knyta Harry och Will samman igen.

När kungafamiljens överhuvud, drottning Elizabeth, nu avlidit funderar kungliga experter på om detta kan innebära slutet för brödernas iskyla.

– Vi vet att det finns en djup klyfta mellan de kungliga bröderna. Vi vet att det finns en spricka som har orsakat drottningen mycket smärta och bröderna kommer att vara tillsammans på Balmoral. Det här är första gången de har varit tillsammans, på riktigt, sedan hertigen av Edinburghs begravning för nästan 18 månader sedan, säger Vanity Fairs kungliga expert Katie Nicholl till sajten ET .

Under gårdagen kom däremot beskedet att Harry, som befann i Storbritannien under drottningens insjuknande, inte hann fram innan hon avled. Med största sannolikhet möttes bröderna oavsett efter dödsbeskedet på Balmoral slott, och kunde kanske finna varandra i sorgen.

Annons

– Jag tror att det finns all anledning att hoppas att det här förhoppningsvis kommer att bli utlösandet av någon form av försoning mellan dessa två bröder, som de senaste 19 månaderna i huvudsak har varit ett brödrakrig, avslutar Katie Nicholl.

Foto: TT

Annons