Teorin om drottningens bortgång: Sista bilden kan visa dödsorsaken

09 sep, 2022, 09:00 

Nu kommer en ny teori upp till ytan.

Annons

Trots att drottning Elizabeth var 96 år gammal, var hon in i det sista en riktig powerlady. Så sent som i tisdags syntes hon i offentligheten, lika piffig som vanligt, med ett brett varmt leende på läpparna.

Det har under det senaste året kommit uppgifter om drottningens sviktande hälsa, men vad det egentligen var som orsakade hennes bortgång är än okänt. Nu spekulerar läkare om att den sista bilden på drottningen, kan visa på orsaken.

Sista bilden på drottningen

Sista gången vi såg Elizabeth var under tisdagen, då hon traditionsenligt godkände den nya premiärministern Liz Truss. Den nye ministern besökte drottningen på hennes sommarresidens i Balmoral Castle, och hennes roll blev officiell genom mötet.

Recept.se Nyhetsbrev

På bilderna såg den alltjämt plikttrogna drottningen glad ut, om en aningen lite trött. Men det var en detalj som fångade folkets uppmärksamhet.

På bilden är Elizabeths händer blåa, och flera var snabba att påpeka att det såg ut som stora blåmärken. Hovet kommenterade inte fallet, och två dagar senare kom beskedet om drottningens insjuknande.

"Smärtsamt"

Huruvida de påstådda blåmärkena på drottningen har ett samband med sjukdomsfallet, som sedan ledde till monarkens död finns det inga officiella uppgifter på. Men nu spekulerar läkare om att det kan finnas ett sådant.

Annons

Det är i tidningen Daily Mail som Dr Deb Cohen-Jones menar på att det bilden kan ha varnat om att drottningens hälsa försämrats. Hon säger att det ser ut att finnas tecken på perifer kärlsjukdom.

– Det är en blodcirkulationsstörning som gör att blodkärlen utanför ditt hjärta och hjärna smalnar av, blockerar eller krampar, säger hon.

Sjukdomstillståndet berättar hon vidare kan i sin tur leda till hjärtsvikt, eftersom den bristande blodcirkulationen gör att organen inte får den blodtillförsel som krävs. Tillståndet ska vara smärtsamt, menar doktorn.

Hur länge detta i sådana fall ska ha varit ett faktum är oklart, allt som Elizabeth allt som oftast bar handskar när hon syntes på bild.

Foto: TT

Annons