Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelles skola anmäls igen – smällare avfyrades

17 jan, 2019, 09:31 
Margareta
Campus Manilla är en av landets mest eftertraktade skolor. Men flera anmälningar har under förra året inkommit mot skolan. Och nu sker de igen.
Annons

Prinsessan Estelle har nu gått på skolan Campus Manilla sedan augusti 2018. Men det verkar inte vara en skola i harmoni.

Under förra året gjorde skolinspektionen en utredning som visade att Campus Manilla måste göra åtgärder i arbetet mot kränkning av elever samt vad gäller elevhälsan och rektorns styrning av verksamheten. Detta efter anmälningar som beskriver ett “totalt kaos” där “situationen är helt ohållbar” och att “mobbing och kränkningar är vardag”.

Ny anmälan på Estelles skola

Nu kommer ännu mer information ut från skolan, uppger tidningen Expressen. En elev har avfyrat en smällare inomhus.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi hade en incident i början av december där en elev kastade en smällare i ett trapphus. En hantverkare fanns i närheten men ingen blev skadad. Att elever har smällare i skolan är förbjudet. Skolan ser allvarligt på detta och det har fått kännbara konsekvenser för de inblandade, skriver rektor Carina Hagström-Bergh i ett mejl till Expressen.

Annons

Hon dementerar samtidigt för samma tidning att det är kaos på skolan.

Men redan innan prinsessan Estelles skolstart på Campus Manilla rådde oroligheter och kaos på skolan. Tidningen DN avslöjade att skolan låtit flera barn till miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor. Detta gjorde att en otroligt känd och ansedd finansfamilj valde att sätta sina barn i en annan skola, kunde vi berätta om här. Avslöjandet ledde även till att den dåvarande rektorn tvingades avgå. Man valde även att tillsätta Johan Nordenfalk som ny styrelseordförande för skolan, en gammal vän till kungafamiljen och ett val som det ryktades om att man gjorde för att rädda kvar Estelle på skolan.

Den 1 april måste Campus Manilla ha rättat till de brister Skolinspektionen påpekade under hösten förra året.

Läs mer

Foto TT

Annons