Ewa Westling stoppas – får inte som hon vill med prins Daniel

prins daniel känner oro för sin mamma ewa westling

Prins Daniels mamma, Ewa Westling, måste vidta försiktighet. Nu kommer oroväckande uppgifter från hennes hemkommun. Och de roliga framtidsplanerna, med kronprinsessfamiljen på Haga, får slopas.

"Det är allvar nu", så sa statsminister Stefan Löfven när han kallade till en extrainsatt presskonferens med anledning av coronaviruset. Läget i Sverige har på kort tid försämrats och nu sätter regeringen in nya restriktioner för att bromsa smittspridningen.

LÄS MER: Varningen till Ewa Westling i Ockelbo

Dessutom har man satt in olika restriktioner i olika län och Gävleborg, där ju Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling bor, är ett av de län som skärper restriktionerna extra noga.

Ewa Westling stoppas från att resa till prins Daniel

– Vi måste göra det här för att försöka få stopp på den ökande smittspridningen, säger regionens smittskyddsläkare Lars Wesslén.

Boende i Gävleborg ska till exempel avstå från att göra onödiga resor, såväl inom som utanför regionen. Det här betyder alltså att Ewa och Olle Westling inte bör resa till Victoria och Daniel i Stockholm som läget är just nu. Man uppmanas också tänka på att inte ha några fysiska möten med personer som inte ingår i det egna hushållet.

I Gävleborg har både andelen misstänkt smittade och andelen positiva prov ökat. Det innebär att utvecklingen går åt helt fel håll för Ewa Westling och de andra invånarna i länet. I skrivande stund har Gävleborg 4 766 bekräftade coronafall. Och känner vi prins Daniel rätt vill han att föräldrarna följer myndigheternas rekommendationer till punkt och pricka. Trots att prinsen förstås också längtar efter att ses.

Ewa Westling lever ett lugnt liv i Ockelbo

Ewa och Olle Westling lever ett vanligt, hederligt Svensson-liv. De bor i Ockelbo, ungefär tre mil norr om Sandviken, i ett falurött villaområdet på Smältvägen. Båda är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun – hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle.

LÄS MER: Stora förändringen för Ewa Westling

Foto: TT

{"totalCount":0,"result":[]}