Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ex-flickvännens avslöjande efter separationen – bryter upp från kungafamiljen

18 jul, 2023, 18:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Norska kungafamiljen
Marius Borg Høiby och Nora Haukland har gjort slut. Foto: TT & Instagram

Mette-Marits son Marius Borg Høiby och flickvännen Nora Haukland har gjort slut, nu öppnar hon upp sig i sociala medier.

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Matte-Marit av Norge har länge varit ett par. Tillsammans har de två barn och Mette-Marit har en son från ett tidigare förhållande. Idag är Mette-Marit en av de mest älskade kungligheterna i Norge, men det tog tid innan hon blev accepterad.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Mette-Marit fick kämpa sig in i kungahuset

På grund av hennes förflutna fick hon gå ut med ett uttalande innan kärleksparet kunde gifta sig.

– Mitt ungdomsuppror var ganska mycket starkare än många andras. Jag vistades i en miljö där vi gick över gränser. För mig, på den tiden, var det viktigt att leva tvärt emot vad som var accepterat, sa Mette-Marit med tårar i ögonen.

Idag är både hon och hennes son en självklarhet i kungahuset och har varit det under en lång tid.

Annons

Marius och flickvännens uppbrott

På grund av att hennes son inte är född kungligt har han ingen kunglig titel som hans småsyskon. Men trots det syns Marius Borg Høiby flitigt i media och verkar vara väldigt populär.

Under de senaste veckorna har norska medier skrivit extra mycket om honom då han och flickvännen Nora Haukland avslöjade att de hade gjort slut. Vilket hon berättade för norska tidningen VG.

– Jag kan bekräfta att jag och Marius har valt att separera. Vi önskar bara varandra lycka till på vägen framåt, säger hon till tidningen.

Tidigare bodde paret i en lägenhet tillsammans på kunglig mark, därefter flyttade dem till en väldigt fin lägenhet på Frogner i Oslo där de betalade 26 500 kronor i månaden. Efter separationen sa de upp lägenheten men Nora bor kvar där tills November.

Nora Haukland
Nora har varit med i dejtingprogrammet Love Island Norge.

Nora har tidigare varit med i reality-programmet Love Island Norge och har sedan dess jobbat med sociala medier. På grund av hennes jobb syns även hon väldigt flitigt i media och speciellt på de sociala kanalerna. Men alla vet att ett uppbrott är tufft och man behöver tid för sig själv. Vilket är precis vad Nora har tagit under de senaste veckorna.

Annons

Nora berättar sanningen för följarna

Men nu är hon tillbaka och väljer att berätta lite om separationen för följarna.

– Det har varit ganska tyst från mig de senaste veckorna, och det är av en förståelig anledning, I guess. Men jag tänker att vi kör igång här igen med en liten frågestund. Det är mycket jag inte kan svara på då en mening snabbt kan bli en rubrik och jag önskar att hålla en del privat, men vi provar oss fram, skriver Nora på Instagram och syftar på uppbrottet från Marius.

I frågestunden svarar hon på frågan "Hur har du det nu för tiden" där hon berättar sanningen om hur hon mår efter separationen.

Noras instagram
Nora öppnade upp sig om uppbrottet på Instagram. Foto: Instagram

Varje dag är annorlunda. Jag drar mig nog mycket ifrån vänner eftersom jag snabbt kan bli på dåligt humör. Jag gillar inte att känna att jag drar ner andra. Dessutom är jag så mycket i huvudet att jag kämpar för att vara närvarande. Jag har inte tyckt att det har varit så bra att vara social, supa och festa, skriver hon på Instagram.

Annons

Vidare svarar hon på om man kan vara kompis med ett ex där hon svarar att det kanske går i framtiden men att man först måste ge varandra lite andrum.

Vi alla vet att uppbrott är jobbiga, men man tar sig igenom det och vi skickar all kärlek till både Nora och Marius.

Annons