Exklusivt! Kungens vansinnesfärd i lyxbilen – ögonvittnet berättar

Kungen har varit ute på tur med superbilen värd 1,7 miljoner kronor. Nu berättar ett ögonvittne om fortkörningen på väg mot Öland.

Slå på ljud

Kungens stora intresse för bilar har funnits där ända sedan barnsben, och han har tidigare yttrat sig om den "frihet" han känner när han är ute och kör, och att det är "det bästa han vet".

Nu berättar ett ögonvittne för Svensk damtidning att kungen varit ute på färd i sitt vrålåk BMW M8 Competition Coupé, med en hastighet något över gränsen...

Kungen ute på tur med lyxbilen – ögonvittnet berättar

Det var i går eftermiddag som en man körde på E22an mot sitt hem i Oskarshamn, då han plötsligt såg kungens lyxbil närma sig i backspegeln.

– Jag visste direkt att det var kungen på grund av hans blå bil och de två bilarna som körde efter, säger ögonvittnet och fortsätter:

– Jag är ganska bilintresserad själv, och vad jag vet så finns det nog bara en sådan bil registrerad i Sverige, och den känner man ju igen.

Kungen i sin blåa lyxbil med livvakterna körandes bakom! Foto: Privat.

Livvakterna som körde bakom den glänsande blå bilen gjorde att vittnet blev helt säker på att det var just kungen som kom förbiåkande.

– Jag ställde ut en gammal bil på Solliden häromdagen och då var kungen och livvaktsbilarna där, så jag visste ju att det var de.

LÄS MER: Bilderna på kungens lyxköp väcker reaktioner: "Dags att kungen föregår med gott exempel"

Kungens vansinnesfärd mot Öland

Vittnet körde själv för fort på vägen där en maxhastighet på 90 kilometer i timmen är tillåten.

– Jag låg säkert på 115 kilometer i timmen, men han körde om mig så han körde ju fortare. Uppskattningsvis kanske han låg på 125 kilometer i timmen.

– Livvakterna fick ju hålla ikapp.

Foto: privat.

Även om ögonvittnet inte såg kungen i egen hög person, hann han se att det satt två personer i fordonet. Och om kungen körde själv vågar han inte svara på. Men man kan ju bara anta att det var kungen som satt bakom ratten och drottningen i passagerarsättet. Kungen älskar ju trots allt att köra och dessutom var det en av hans favoritbilar som sågs ute på vägarna.

– Han var troligtvis på väg till Öland, det är ju kungarallyt i helgen.

Under dagen har det även dykt upp bilder på kungaparet i Kalmar län, vilket indikerar ytterligare på att det var just dem i superbilen!

Kungen längst fram i sin blåa BMW värd 1,7 miljoner kronor! Foto: privat.

Vad gäller om kungen bryter mot regler i trafiken?

För kungen gäller inte samma regler som "vanliga" bilister. Han har en immunitet som innebär att han inte kan straffas för de fel han begår i trafiken, enligt Aftonbladet.

Men han får trots allt inte köra exempelvis full eller för fort, då är det polisens skyldighet att stoppa kungen.

Foto: Privat / Ögonvittne , TT

LÄS MER: Nya unika bilden på Silvia – förklaringen bakom udda detaljen

LÄS MER: Alexanders beteende mot lillebror Gabriel – händelsen mellan bröderna i tv-sändningen

LÄS MER: Meghans nya beteende sågas: ”Fruktansvärt vidrigt”